Блиндираните врати - предпазване от крадци

 

Предпазване от набези на крадци е основната ни цел и  се постига чрез здравина и осигуряване на неразбиваеми ключалки. Когато става въпрос за ключалки, трябва да се знае, че всяка една ключалка може да бъде преодоляна по някакъв начин. Това обаче не е в способностите на всеки крадец, а на единици. В жилищните блокове и кооперации обикновено “върлуват” крадци, които търсят лесни за разбиване врати. За тях блиндираната врата е препятствие, което не могат да преодолеят и се отказват още с пръв поглед върху ключалките. В случаите, когато ключалката е невидима, те веднага се отказват или търсят друг достъп до апартамента – през прозорците и терасите, ако имат достъп до тях.

 

2007_12p.jpg

 

 

Металите, от които се изработват блиндирани врати са с различен състав и качества. Технологията за изработката на вратите е сложна, тъй като се търси максимална здравина и устойчивост. Особено значение има методът на заключване – това е най-важният елемент от който зависи надеждността на вратата. В много случаи клиентите предпочитат блиндирани врати с двойно заключване. На вратата се монтират едновременно механична и електронна брава, независими една от друга. В тази ситуация крадецът е в особено неизгодна позиция, защото електронната брава е невидима и ако успее по някакъв начин да отключи механичната брава, той въпреки усилията си остава отвън, тъй като електронната не позволява на вратата да се отвори.

 

49494-img_20130330_135138.jpg

 

Необходимостта от опазване на личното ни пространство става все по-голяма в последните години. Битовата престъпност непрекъснато нараства и набезите на крадци водят до сериозни щети на засегнатите апартаменти. Това е причината все повече хора да изберат блиндирани врати за своите жилища. Наглостта на крадците нараства дотолкова, че често те се промъкват през нощта в жилища, в които стопаните спят в леглата си, дори има случаи на упояване с газ, който се пуска през ключалки и неуплътнени участъци на вратите. Това може да се случи само ако апартаментът е с обикновена врата със стандартна брава. При наличието на блиндирана врата хората могат да спят спокойно – тя е достътъчно добре уплътнена и достатъчно надеждно заключена, за да спре всички опити за незаконно проникване в жилището.