Най-често задаваните въпроси относно металните врати

888

     Когато решите да подмените старата дървена врата с нещо по-стабилно и сигурно, веднага    се сещате за металните врати. Заедно с това решение възникват и доста въпроси, като : „От какво точно е изработена вратата.” ; „Какъв е пълнежа на крилото. „ ; „Каква дебелина трябва да е вратата. „ ; „Колко заключващи системи трябва да има. „ и „Каква да бъде касата. „

   Тук ще отговорим на тези въпроси с надеждата да улесним Вашия избор.

      1.Вратите се изработват от два метални листа, като на различните модели са с различна дебелина. Колкото е по-голяма дебелината, толкова е по-здрава вратата.

      2.За пълнеж на крилото има няколко варианта, но масовите които се предлагат на нашия       пазар са фино пресован картон наподобяващ пчелна пита ( за лекота и плавност на крилото ) и пълнеж от минерална вата с допълнителен метален лист и метално оребряване ( за по-голяма устойчивост и изолация на крилото ).

     3.Различните модели на металните врати са и с различна дебелина на крилата – 5 см.; 7 см.  и 9 см. Колкото по-дебела врата изберете, толкова по-голям е шанса да устои на набези.

     4.Вариантите при заключващите системи са два: с едно заключване или две отделни заключвания, като и в двата случая има допълнително заключване от вътрешната страна тип „резе” .Тук отново е важно да се знае, че колкото повече заключващи системи има, толкова по-трудно е за разбиване.

     5.Относно типа каса вариантите са : каса с первази от едната страна (щок монтаж ), при който след поставяне на вратата ще има и довършителни работи, т.е. ще трябва да се измаже страната без перваз, за да придобие Вашата врата завършен вид. Другият вариант е с регулируема каса с первази и от двете страни, первази които могат да покрият зид до 44 см. Тук вече не се налага измазване, касата ще прикрие всички неравности.

     6.И накрая, но не на последно място е външния вид. Там вече изборът е изцяло Ваш. Винаги ще има врата, която да е идеален завършек на интериора Ви.

Надяваме се, че с отговорите на най-често задаваните от Вас, клиентите въпроси сме били полезни.И ще Ви помогнем да спестите време и усилие при избора на метална входна врата.