Блиндираната врата според законите на фън шуй
fyn 6ui

Блиндираната врата според законите на фън шуй

За да предпазите дома си от зли енергии е добре да започнете с изграждане на бариери около него още от входната врата. Тя трябва да бъде позиционирана, боядисана и декорирана в зависимост от изискванията на фън шуй. Освен, че така ще се предпазите от неканени гости, ще се усмихвате още на прага на дома си и вътре в него ще разпръсквате само положителна енергия.

Блиндираната врата е порталът за енергиите, които се пропускат в дома. Ако човек иска да привлече щастието и късмета на своя страна, той трябва да спазва няколко основни закона на източното изкуство. Най-напред вратата трябва да бъде поддържана. Това значи да бъде чиста, украсена според настоящите празници и сезони и с работещ звънец.

Според посоката към която гледа вратата се предопределя и посоката на живот на членовете на семейството. Ако гледа на юг, живеещите в дома ще бъдат търсени, харесвани, ценени и с добър социален живот. Югоизтокът е приток на стабилни финанси, успех и просперитет в кариерата, а югозападът на семейно щастие и обич. Спокоен живот очаква, онези, чиято порта е насочена на север. Североизтокът е признак за духовно израстване, но и променливи енергии, а северозападът е за лидерите и онези, които са най-уважавани.

Личностите, които минават през двери, гледащи на изток са амбициозни и силни, а онези които идват от запад имат обещани романтика, радост и творческо развитие.


Според посоката на вратата се избира и материалът, от който тя да бъде направена. Метал се използва за посоките северозапад и запад. Север е посоката на водата, затова са подходящи вълнообразните декорации на вратата. Югът изисква остри, отсечени и прави линии. Изтокът и североизтокът предпочитат дървен материал и правоъгълни форми. За североизток и югозапад се препоръчват елементите на земята – квадратни форми и дървени декорации.

Цветовете на вратата според учението, също като посоките привличат различен поток от енергии. За западното изложение са подходящи металните нюанси. Ако вратата има излаз на север, заложете на черно, синъо или бяло, а ако гледа на изток е добре да бъде пребоядисана в цветът на свободата – зелено. Стабилност за обитателите на дом с врата на юг носи червеният цвят. Жълтото и кафявото също допринасят за по-добър живот според фън шуй.

За да привлича най-голямо количество положителна енергия, входната врата трябва да е най-голямата в дома. Тя трябва да се отваря отвън навътре, в противен случай късметът може да ви избяга. Трябва да се внимава какво и кой седят срещу вратата.

„Отрови“ за вратата са острите ръбове на стълбите, контейнерите за боклук и сателитните чинии. Също така не е хубаво да има прозорец до вратата, защото може положителната енергия да се изпари през него. Добре е да се заложи на много саксии с цветя или плътни завеси, ако все пак архитектурата на дома предполага прозорци до вратата. Обувките, поставени на прага пречат на циркулацията на енергия. Изкуството и учението на фън шуй позволяват декорации от рода на статуи, фонтани и градински фигурки.