You are currently viewing Десет съвета как по-лесно да изберете цвят на входната врата

Десет съвета как по-лесно да изберете цвят на входната врата

Изборът за цвят на входната врата е също толкова труден, колкото избора на самия модел, който ще закупите. Цветът е от основно значение за цялостната визия на дома и, затова е важно да бъде добре съчетан с останалата част от интериора.

Как лесно да изберете цвят на входната врата

Тук са описани десет съвета за това, как по-лесно да изберете от каква гама да е вашата нова блиндирана врата.

  1. Често допускана грешка е входната врата да бъде изработена в същия цвят като паркета. Аз, обаче не подкрепям това решение, тъй като, по този начин, вратата се слива с пода.
  2. За да изпъкне, е по-добре, точно обратното – тя да бъде в контрастен нюанс от този на теракота или паркета, който ще слагате.
  3. Същото важи и за стените. Без значение дали ще боядисате или ще предпочетете тапети, моля ви, изберете врата със съвсем различен цвят.
  4. Ако подът или стените са със светъл нюанс, тогава горещо ви препоръчвам цвят за блиндирана врата: златен дъб, африка, тъмен орех, венге или абанос. Модерните тъмни входни врати са и доста практични.
  5. И обратното, ако стените и подът са с по-тъмен нюанс, е добре да се монтира врата от по-светлата гама: бял, зебра, спарта и антик.
  6. Тук ще вметна, че е хубаво да се съобразите и с това, дали останалата част от интериора ви е по-ярък и шарен. Ако е така, то тогава вашата врата трябва да е в по-невзискателен цвят, които може да се съчетае с всичко, като например: бял или тъмен орех.
  7. Ако не желаете да изглежда прекалено натруфено, е препоръчително да закупите врата с по-изчистена фрезовка.
  8. Друг контраст, който изглежда впечатляващ е, ако вратата е тъмна, да поставите праг с по-светъл нюанс и обратно.
  9. Питате се, как тогава да изберете цвета на входната врата. Ами, според мен, е най-добре, той да бъде в съчетание с този на интериорни врати или дограмата.
  10. Красиво седи да бъде съчетана и с постелката.

Ако следвате стриктно тези десет съвета, ви гарантирам, че домът ви ще изглежда перфектно!