You are currently viewing Интериорните врати и техните цветни тенденции за 2020 година

Интериорните врати и техните цветни тенденции за 2020 година

Вратите са сърцето на едно жилище. Затова те трябва да са идеални и да се синхронизират с всички останали части в жилището. Нека разгледаме основните тенденции за интериорните врати през 2020 – какво е новото, какви цветови схеми са останали от миналите сезони и какъв е стилът на днешния ден?

Без съмнение индивидуалността е основната тенденция на 2020г. Всички сме различни и многостранни, така че еклектиката е на мода. Не е чудно, че интериорните дизайнери казват, че преплитането на стилове най-ясно изразява личността и нейните предпочитания.

Ако все пак решите да смесвате врати от различни стилове, тогава стените, подът и таванът трябва да бъдат декорирани в леки неутрални нюанси без излишно декоративно натоварване. По този начин Вие не само ще разширите пространството, като добавите към него светлина и въздух, но и няма да претоварите стаята с ненужен цвят.

Цветовете на 2020

През 2020г. изборът пада върху топлите цветове. Те дават на очите почивка, събуждат нежност и романтика в човека. Боядисайте стените в нежен нюанс и с помощта на по-наситени цветове на интериорните врати определете акцентите. И тогава стаите ще греят по нов начин.

Наситеното синьо също не излиза от тенденцията. Особено сапфирени и кобалтови нюанси. Стилът на изтока, ориенталските танци и турските сладки – това са асоциации, които изникват в съзнанието на мнозина. Ярките „малахитни стени и килими“ са идеални за интериорни врати в сдържана синя, сива или синя цветова схема.

Дизайнът и технологиите вървят напред, съответно също се променят – стават по-взискателни и амбициозни. Централният „герой” в интериора са вътрешните врати и ако по-рано единственото желание беше, те да отделят помещенията и да създават уединение, то днес това не е основният критерий. Все по-труден е въпроса, как да изберем цвят на интериорните врати, защото възникнаха много изисквания освен това и към техния материал. Всичко това влияе на стила на помещенията, но и отразява вкуса на самия собственик.

Тенденцията тази година

Основната препоръка за избора на интериорни врати е, разбира се, практичността и качеството на материала. Съвременните заети хора разчитат на качеството, защото няма време да купуват врати, да сменят боя или други детайли по вратата.

Абсолютният победител и тренд позиция сред моделите тази година ще бъде акварелен принт. Спално бельо и одеяла, тапети, картини, рисунки, плочки с размазани цветове. Всичко това със сигурност трябва да е във Вашия интериор и съответно при интериорните Ви врати.

През 2020г. дизайнерите разчитат и на естествеността и екологичността. Затова мнозина избират тенденцията на еко врати. Това е преобладаването на естествените материали във всичко.

За цялото разнообразие от тенденции при вътрешните врати е важно да запомните, че основният критерий е уникалност, Вашите лични предпочитания и индивидуалност. Това ще бъде Вашият личен стил, подкрепен от новости в декорацията.