You are currently viewing Интериорни врати за панелни жилища

Интериорни врати за панелни жилища

Дори и на качествената и здрава  интериорна врата, ѝ идва времето да бъде заменена с нова. Освен амортизация, причината за замяна на врата с друга, може да бъде и смяна на интериора в панелното жилище. А може би, просто собственика е решил, че вече иска нещо различно. Без значение повода, рано или късно, на всичко идва времето да бъде заменено. Много домакини старателно се грижат за по-дълга експлоатация на интериорните врати, като периодично почистват повърхностите и смазват пантите. Но дори тогава, отново настъпва момента, в който замяната им с нови, е неизбежна.

Много от старите интериорни врати за панелни жилища са изработени от не много качествени материали, което от своя страна ги прави по-уязвими във времето. Някои от тях се измятат (което води до по-слаба звуко и топлоизолация), раздуват или избледняват. И така те се превръщат в лошо изглеждаща вещ, но освен това стават и функционално ненужни.

Материали за изработка на интериорни врати

Днес на пазара може да намерите, освен устойчиви (изработени от качествени материали) и врати във всевъзможни форми и нюанси. Повечето модели са подбрани така, че в никакъв случай да не Ви хвърлят в преразход и освен това, да са достатъчно функционални и красиви. Щом стане дума за съотношението цена – качество, оптималният вариант в случая са вратите от HDF. Има множество доказателства за устойчивостта на материала, способен е да издържи дълги години, дори е смятан за по-добър от естественото дърво.

Ако допреди време, основно в домовете ни преобладаваха фазерните врати в бяло (с четвъртити стъкла), то сега те са изместени от HDF, MDF (като стъклата им се изработват с интересни и елегантни елементи) модели.

Цветове при интериорните врати

При цветовете в съвремието, промяната също е доста осезаема, бялото от миналото сега се замества с кафяво, черно и различни ярки нюанси. Всяко домакинство изявява своята индивидуалност, чрез интериора в жилището си, в който основна роля играят вратите. Именно те са заключителната част в помещенията, довършващата характерна визия, съчетаващи се визуално с останалите елементи.

Най-важното е у дома да се чувствате уютно и в хармония. Понякога, смяната на обстановката (стени, под, мебели, врати), освен наложителна, може да бъде и някакво желание за промяна. Но в случай, че не желаете коренна чистка на всичко налично вкъщи, може да подновите само една или няколко от интериорните си врати. Така в дома Ви ще се усети свежест и положителен заряд. Атмосферата в жилището, със сигурност ще бъде променена към добро и Вие ще почувствате нов прилив на енергия с положителен заряд.