Интериорни врати за панелни жилища
Catalogue 80

Интериорни врати за панелни жилища

Дори и на качествената и здрава  интериорна врата, ѝ идва времето да бъде заменена с нова. Освен амортизация, причината за замяна на врата с друга, може да бъде и смяна на интериора в панелното жилище. А може би, просто собственика е решил, че вече иска нещо различно. Без значение повода, рано или късно, на всичко идва времето да бъде заменено. Много домакини старателно се грижат за поддръжката на своите интериорни врати, като периодично почистват повърхностите и смазват пантите. Но дори тогава, отново настъпва момента, в който замяната им с нови, е неизбежна.

Много от старите интериорни врати за панелни жилища са изработени от не много качествени материали, което от своя страна ги прави по-уязвими във времето. Някои от тях се измятат (което води до по-слаба звуко и топлоизолация), раздуват или избледняват. И така те се превръщат в лошо изглеждаща вещ, но освен това стават и функционално ненужни.

Материали за изработка на интериорни врати

Днес на пазара може да намерите, освен устойчиви (изработени от качествени материали) и врати във всевъзможни форми и нюанси. Повечето модели са подбрани така, че в никакъв случай да не Ви хвърлят в преразход и освен това, да са достатъчно функционални и красиви. Щом стане дума за съотношението цена – качество, оптималният вариант в случая са вратите от HDF. Има множество доказателства за устойчивостта на материала, способен е да издържи дълги години, дори е смятан за по-добър от естественото дърво.

Ако допреди време, основно в домовете ни преобладаваха фазерните врати в бяло (с четвъртити стъкла), то сега те са изместени от HDF, MDF (като стъклата им се изработват с интересни и елегантни елементи) модели.

Цветове при интериорните врати

При цветовете в съвремието, промяната също е доста осезаема, бялото от миналото сега се замества с кафяво, черно и различни ярки нюанси. Всяко домакинство изявява своята индивидуалност, чрез интериора в жилището си, в който основна роля играят вратите. Именно те са заключителната част в помещенията, довършващата характерна визия, съчетаващи се визуално с останалите елементи.

Най-важното е у дома да се чувствате уютно и в хармония. Понякога, смяната на обстановката (стени, под, мебели, врати), освен наложителна, може да бъде и някакво желание за промяна. Но в случай, че не желаете коренна чистка на всичко налично вкъщи, може да подновите само една или няколко от интериорните си врати. Така в дома Ви ще се усети свежест и положителен заряд. Атмосферата в жилището, със сигурност ще бъде променена към добро и Вие ще почувствате нов прилив на енергия с положителен заряд.