Какво са за нас интериорните врати?
living wall 2561274 960 720

Какво са за нас интериорните врати?

Интериорните врати все по-често се приемат не просто като необходима част за завършеност на жилището, но и като част от обзавеждането с естетическо значение, не по-малко от това на останалите мебели в апартамента или къщата. Причините за това са следните:

1.    Ние обичаме да правим размествания в своите домове. Промяна в позицията на дивана или масата за хранене е често срещано решение, което обаче е свързано и с мобилността на конкретните мебели. Интериорните врати от своя страна са значително по-статични. Те не могат просто да бъдат преместени, а трябва да бъдат монтирани и демонтирани, процес свързан и с функционалността на помещенията. В тази връзка правилният избор на интериорна врата, която да се впише в жилището и същевременно да отговори на вашите променливи нужди е от основополагащо значение. Тук се намесва все по-сериозното предлагане на пазара, което осигурява голямо разнообразие от модели и цветове, както и механизми, улесняващи монтажа и съответно демонтажа.

2.    Интериорната врата е необходима за всяка отделна стая. За разлика от други мебели, които влизат в употреба само в конкретни помещения, интериорните врати определят атмосферата в стаята още с влизането в нея. Така например, светла врата в тъмна стая ще осигури повече светлина, докато тъмна врата ще придаде по-голяма сериозност на атмосферата в помещението.

3.    Вратите, за разлика от други мебели, не могат да бъдат скрити. Старият диван винаги може да бъде покрит с покривало, захабената маса може да се модернизира със стилна покривка, а петната по стените успешно се прикриват с картини. Дефект или недостатък на вратата обаче, трудно може да бъде скрит. От една страна тя може да бъде видяна от всяка точка на помещението, а от друга страна определя цялостният дизайн както на къщата, така и на помещението. За да се създаде приятна атмосфера в едно помещение е необходимо и вратата водеща към него да създава добро впечатление. Всяка от изброените причини е свързана с ясно изразени тенденции, които се налагат през последните години от интериорните дизайнери. Голямото разнообразие на пазара, като се започне от размери, мине се през материали и се стигне до цветовете, позволява на потребителите да изберат съответстващите на техния вкус и нужди решения.

Когато става въпрос за избор на интериорна врата не можем да пропуснем и факта, че освен добър външен вид, тя трябва да притежава и функционалност. Тук критериите са много: енергийна ефективност, обков, сигурност (когато говорим за входни врати), стабилност и др. Най-добре да се запознаете с последните тенденции в областта и да се консултирате със специалисти преди да направите Вашия избор.