Най-често задаваните въпроси относно металните врати
metalni pylnej

Най-често задаваните въпроси относно металните врати

Когато решите да подмените старата дървена врата с нещо по-стабилно и сигурно, веднага се сещате за металните врати. Заедно с това решение възникват и доста въпроси, като:

 • „От какво точно е изработена вратата.” ;
 • „Какъв е пълнежа на крилото.” ;
 • „Каква дебелина трябва да е вратата.”;
 • „Колко заключващи системи трябва да има.”;
 • „Каква да бъде касата.”

Тук ще отговорим на тези въпроси с надеждата да улесним Вашия избор

 1. Вратите се изработват от два метални листа, като на различните модели са с различна дебелина. Колкото е по-голяма дебелината, толкова е по-здрава вратата.
 2. За пълнеж на крилото има няколко варианта, но масовите които се предлагат на нашия пазар са фино пресован картон наподобяващ пчелна пита (за лекота и плавност на крилото) и пълнеж от минерална вата с допълнителен метален лист и метално оребряване (за по-голяма устойчивост и изолация на крилото).
 3. Различните модели на металните врати са и с различна дебелина на крилата – 5 см.; 7 см.  и 9 см. Колкото по-дебела врата изберете, толкова по-голям е шанса да устои на набези.
 4. Вариантите при заключващите системи са два: с едно заключване или две отделни заключвания, като и в двата случая има допълнително заключване от вътрешната страна тип „резе”. Тук отново е важно да се знае, че колкото повече заключващи системи има, толкова по-трудно е за разбиване.
 5. Относно типа каса вариантите са: каса с первази от едната страна (щок монтаж), при който след поставяне на вратата ще има и довършителни работи, т.е. ще трябва да се измаже страната без перваз, за да придобие Вашата врата завършен вид. Другият вариант е с регулируема каса с первази и от двете страни, первази които могат да покрият зид до 44 см. Тук вече не се налага измазване, касата ще прикрие всички неравности.
 6. И накрая, но не на последно място е външния вид. Там вече изборът е изцяло Ваш. Винаги ще има врата, която да е идеален завършек на интериора Ви.

Надяваме се, че с отговорите на най-често задаваните от Вас, клиентите въпроси сме били полезни. И ще Ви помогнем да спестите време и усилие при избора на метална входна врата.