You are currently viewing Най-често задаваните въпроси относно металните врати

Най-често задаваните въпроси относно металните врати

Когато решите да подмените старата дървена врата с нещо по-стабилно и сигурно, веднага се сещате за металните врати. С този избор идват и неизбежните въпроси, на които ще дадем ясното тук:

 • „От какво точно е изработена вратата?” ;
 •  „Какъв е пълнежа на крилото?” ;
 •  „Каква дебелина трябва да е вратата?”;
 • „Колко заключващи системи трябва да има тя?”;
 • Каква да бъде касата на вратата и дали ще обхване зида?”

Ето, нашите отговори, с които желаем да улесним Вашето решение:

 1.  Вратите се изработват от два метални листа, като на различните модели са с различна дебелина. Колкото е по-голяма дебелината, толкова е по-здрава вратата.
 2. За пълнеж на крилото има няколко варианта, но популярните, които ще срешнете на нашия пазар са фино пресован картон, наподобяващ пчелна пита (за лекота и плавност на крилото) и пълнеж от минерална вата с допълнителен метален лист и метално оребряване (за по-голяма устойчивост и изолация на крилото).
 3.  Различните модели на металните врати са и с различна дебелина на крилата – 5 см., 7 см.  и 9 см. Колкото по-дебела врата изберете, толкова по-голям е шанса да устои на набези.
 4. Вариантите при заключващите системи са два:
  – с едно заключване;
  – две отделни заключвания;
  Като и в двата случая има допълнително заключване от вътрешната страна тип „резе”. Ключов момент при механизмите за заключване на една врата е, че колкото са повече, толкова по-трудно е за разбиване и проникване в жилището.
 5. Относно типа каса вариантите са:
  каса с первази от едната страна (щок монтаж);
  При него, след поставяне на вратата ще има и довършителни работи, т.е. ще трябва да се измаже страната без перваз, за да придобие Вашата врата завършен вид. Другият вариант е с:
  – каса , но регулируема, с первази от двете страни;
  Первази които могат да покрият зид до 44 см. Тук вече не се налага измазване, касата ще прикрие неравности и фуги.
 6. И накрая, но не на последно място е външния вид. Там вече изборът е изцяло Ваш. Винаги ще има врата, която да е идеален завършек на интериора Ви.

Надяваме се, че с отговорите на най-често задаваните, от Вас – клиентите, въпроси, сме били полезни. Спечелете време и с по-малко усилие намерете, своята и единствена метална входна врата.