Няколко оригинални идеи за дръжки на интериорни врати
qwer

Няколко оригинални идеи за дръжки на интериорни врати

От чисто естетически, до много практически, привличащи и дистанциращи… Подбрали сме за Вас осем дръжки за врати, от които може да черпите вдъхновение с пълни шепи…

Секретна дръжка

Дръжката NumLock на Жес Хан има тайна парола и само този, който знае кода може да отвори вратата. Веднъж отворена, числата повторно се разбъркват и вратата отново се заключва, за да Ви гарантира сигурност. Една такава за спалнята ще Ви предпази от досадните гости.

Изчезваща дръжка

Ако посланието закачено на вратата „Не безпокой!” не работи особено ефективно при Вас и не е достатъчно, за да спира натрапниците, може би една изчезваща ключалка ще го направи. За съжаление не може да накарате вратата да изчезне, така че единствената Ви надежда остава в дръжката на вратата. Този хитър дизайн е дело на Arnaud Lapierre и е достатъчно ефикасен, за да запази уединението Ви. Дръжката на врата се прибира от вътрешната страна и няма нужда да заключвате.

Светеща дръжка

Knob Light от дизайнерът Jeong-SunPark добавя ново функционално измерение на дръжката на вратата, която ще сложи край на ровичкането в тъмното, опитвайки се да отворите вратата на банята. Knob Light е в основата си дръжка на врата с вътрешен генератор, който съхранява енергия. Тази енергия се използва за осветяване през нощта, което я превръща в перфектната нощна лампа. Идеята за използване на кинетичната енергия, която иначе ще отидете на вятъра, е добра и не се притеснявайте че дръжката ще е прекалено гореща, за да я ползвате. За да предотврати това Jeong-SunPark е избрал подходящи материали за „крушката-дръжка”.

Каменна дръжка

Базираният в Сан Франциско дизайнерски, съпружески тандем Nerio Festa и Heidi Hummler създават тази причудлива дръжка за врата. Каменната дръжка е ръчно направена в Sonoma County, Калифорния от неръждаема стомана и жица, умело увита около доста голям речен камък. Прилича на елегантно бижу за врата.

„Дружелюбна” дръжка

Холандският дизайнер Наоми Телиер проектира тази дръжка за врата специално за London Design Festival. Тъй като холандците са много приятелски настроени хора, не сме особено изненадани от идеята на дизайнерката да създаде изключително дружелюбната дръжка за врата. При всяко отваряне и затваряне ще Ви се налага да се здрависвате с нея.

„Винтидж” дръжка

Ако искате да имате наистина впечатляваща външна декорация набавете си винтидж дръжка. Гаранция, че ще ангажирате погледите на съседи и случайни минувачи. А ако тя е в по-дарк стил ще плашите нежеланите посетители.

„Умна” дръжка

Базираната в Стокхолм компания Brighthandle предлага нови дръжки за врати, които светят, за да предупредят, че помещението е заето или свободно. Когато светят в зелено, имате зелена светлина да влезете в дадена стая, но когато дръжката придобие червен цвят не влизайте. Дръжката е подходяща за хотелски стаи, тоалетни, звукозаписни студия.

Вериги и лабиринти

Веригата за вратата Defendius е проектиран от Art Lebedev studios, известни със своите творчески проекти. За този, ще Ви трябва известно време, повече от обичайното за верига, за да минете през лабиринта и да стигнете до края му. Веригата е достатъчно дълга, за да достигне до всички краища на лабиринта. След като се упражните малко ще запомните верният път и ще ви бъде лесно да отключвате. Интересно ще бъде обаче, да гледате как ще се справят с нея гостите Ви.