You are currently viewing Няколко оригинални идеи за дръжки на интериорни врати

Няколко оригинални идеи за дръжки на интериорни врати

От чисто естетични до много практични и от привличащи до дистанциращи – подбрали сме за Вас няколко варианта на дръжки за врати, които биха Ви впечатлили и вдъхновили.

Секретна дръжка

Дръжката NumLock на Жес Хан е наистина секретна. Притежава таен код и само тези, които знаят паролата могат да отворят вратата. При всяко отваряне на крилото, числата се променят и вратата се заключва. Ето, това се казва сигурност! Това предложение би изкушило всички, които желаят да се скрият от нежелани гости.

Дръжка, която изчезва

Всички знаете за посланията, гласящи „Не ме безпокойте!“, които сте срещали в хотелите. Обаче те невинаги са сигурни, защото всеки път ще се намери някой натрапник да наруши спокойствието Ви. Какво ще кажете за изчезваща ключалка? За съжаление, още не е измислена, но Arnaud Lapierre е помислил над подобен вариант – изчезваща дръжка. Хитрият дизайн позволява дръжката да се прибира от вътрешната страна на вратата, така че дори, не е необходимо тя да се заключва.

Светеща дръжка

Дизайнерът Jeong-SunPark добавя ново функционално измерение на дръжката на вратата, която слага край на ровичкането в тъмното, опитвайки се да отворите вратата си. Knob Light е в основата си дръжка на врата с вътрешен генератор, произвеждащ енергия. Тя се използва за осветяване през нощта, което я превръща в перфектната нощна лампа. Идеята за използване на кинетичната енергия, е много добра и иновативна. Дори, няма да се притеснявате, че дръжката ще е прекалено гореща при допир. За да предотврати това Jeong-SunPark е избрал подходящи материали за направата на „крушката-дръжка”.

Каменна дръжка

Базираният в Сан Франциско дизайнерски, съпружески тандем Nerio Festa и Heidi Hummler, създават тази причудлива дръжка за врата. Каменната дръжка е ръчно направена в Sonoma County, Калифорния от неръждаема стомана и жица, умело увита около доста голям речен камък. Прилича на елегантно бижу за врата.

Дружелюбна дръжка

Холандският дизайнер Наоми Телиер проектира тази дръжка за врата специално за London Design Festival. Тъй като холандците са много приятелски настроени хора, не сме особено изненадани от идеята на дизайнерката да създаде изключително дружелюбната дръжка за врата. При всяко отваряне и затваряне ще Ви се налага да се здрависвате с нея.

Винтидж дръжка

Целите да имате наистина впечатляваща външна декорация, тогава си набавете си винтидж дръжка. Гаранция, че ще ангажирате погледите на съседи и случайни минувачи. А ако тя е в готически стил ще плашите нежеланите посетители.

Умна дръжка

Базираната в Стокхолм компания Brighthandle предлага нови дръжки за врати, които светят, за да предупредят, че помещението е заето или свободно. Когато светят в зелено, имате зелена светлина да влезете в дадена стая, но когато дръжката придобие червен цвят не влизате. Дръжката е подходяща за хотелски стаи, тоалетни, звукозаписни студия.

Вериги и лабиринти

Веригата за вратата Defendius е проектиран от Art Lebedev studios, известни със своите творчески проекти. За този, ще Ви е нужно известно време, повече от обичайното, за да преминете през лабиринта и да достигнете до края му. Веригата е достатъчно дълга, за да достигне до всички краища на лабиринта. След определено време, ще запомните верният път и ще се справяте все по-добре, за да отключвате безпрепятствено. Интересно ще бъде обаче, да гледате как ще се справят с нея гостите Ви.

Накрая, бихме обобщили, че независимо от дизайна, функцията на дръжките за врати е важна, както и тяхното удобство при използване.