You are currently viewing Даваме ви 5 причини да смениш още днес старата си входна врата

Даваме ви 5 причини да смениш още днес старата си входна врата

Времето причинява всякакъв вид износване на входната Ви врата. В крайна сметка, най-вероятно се използва много по-често от всяка друга врата в къщата Ви. Най-голямото Ви решение ще бъде най-приятното и то е да избирате от различни стилове и цветове с различни дизайни.

Лесно е да се приеме входна врата за даденост. Подходящо време е да я погледнете и да определите, дали е дошло времето да я замените. Новата входна врата ще Ви бъде изключителен помощник за вдигане на нивото на сигурност на дома и семейството Ви.

Ето 5 причини, поради които да смените Вашата входна врата:

Обновяване

Тя може да подобри външния вид. Не е изненадващо, че нещата се влошават с възрастта, особено тези от дърво, а входната Ви врата не е изключение. Тя изисква годишна поддръжка от свеж слой боя или шлифоване, за да изглади грубите участъци, които се появяват с възрастта. Можете да промените вида на вратата и да промените цялостния облик на къщата. Избирайки една със стъклен панел или с по-жив цвят, можете да направите цялата си къща съвсем нова. Нова врата е рентабилен начин за обновяване на външния вид на Вашия дом без основен ремонт. Ако предполагате, че външната врата, няма много влияние върху това как изглежда къщата Ви, замислете се отново. В случаите на напукана врата, изметната, вдлъбната или избледняла, тя наистина може да повлияе на това как изглежда къщата Ви.

Сигурност

В едно неотдавнашно проучване на осъдени крадци, служещи в затвора, един от въпросите беше: „Каква беше идеалната Ви цел при кражба с взлом?“

Често срещан отговор е бил – евтините дървени врати. Защо? Тъй като те са по-достъпни за силови действия. Те също разкрили, че предпочитали да ритат в една врата, защото силен трясък е по-добър от звука на счупеното стъкло. Подмяната на външната Ви врата, също може да повиши Вашата сигурност. Система за заключване с висока сигурност за безопасност, ще Ви даде силна линия на защита срещу крадци. Ако сигурността е сериозна грижа за Вашия дом, моля, помислете за замяна на всички външни врати, които могат да бъдат основна мишена за престъпниците.

По-добра шумо и топлоизолация

Вратите с изолация са най-ефикасният вариант, който Ви доставя добро охлаждане през лятото и достатъчно висока температура, през зимата. Разбира се, те предпазват от нежеланите шумове и не позволяват на съседите да слушат Вашите звуци, каквито и да са те. Разберете кой изолиращ материал е най-качественият при блиндираните врати, поставен в крилата им.

Енергийна ефективност

Една стара врата не само е непривлекателна, но и огромна загуба на енергия! Смяната на вратата Ви сега, преди да влезе отоплителният сезон, ще Ви спести пари през цялата зима, да не споменаваме уюта на Вас и Вашите гости.

По-старите врати – особено дървените и техните рамки се износват през десетилетията. Ако почувствате студен въздух около вратата си, това е външният въздух, който идва, което също означава, че кондиционираният Ви въздух излиза. Това е въпрос за сметка на комфорта и енергията, който лесно може да бъде коригиран с нова врата и рамкиране.

Тя може да подобри стойността на вашия дом

Външният вид е всичко, когато се определя стойността на Вашия дом. Искате да изглежда най-добре, което може да означава няколко подобрения. Добавянето на боя може да превърне Вашата входна врата в нова, но няма да имате същия ефект, отколкото ако си закупите съвременна и отговаряща на изисквания за безопасност условия. А модернизирането на входната врата може да помогне да се направи разлика в продажбата на къщата Ви. 

Виждате сами, че решението за смяна на входната Ви врата, е обвързано с много и различни фактори, които задължително трябва да обмислите! Енергийната ефективност е от характеристиките, които най-много да търсите. Бъдете информирани, задавайки въпроси, за да сте сигурни къде отиват вложените Ви средства. Ако направите това, ще бъдете спокойни, че инвестицията Ви не е напразна!