You are currently viewing По какъв начин се избират вратите?

По какъв начин се избират вратите?

Никой не би се впуснал в спор, че всеки един модел врата е уникален и може да се впише в определен интериор. Да се подбере най-добрия вариант, който перфектно да допълни дизайна на стаята, е невероятно трудно. Обяснението е в широката гама от готови продукти от този тип, изложени на родния пазар.

Експертите от фирмите за врати в София са се насочили към няколко фактора, определящи избора на купувачите. Голяма част от тях са и елементи в интериорния дизайн.

Видът на помещението

Първото към, което да се фокусирате, когато предприемете избор на интериорна врата, е цялостният стил на помещението. Красива дървена врата с фрезовка, никога не би се вписала в помещение, покрито с пластика и гланц. Подобна е ситуацията и в стаи, обзаведени в античен стил.

Има редица модели, които се считат за лесно съчетаеми и универсални. Те имат слабо изразени тонове и текстура. В действителност, те се комбинират чудесно с всеки интериор. Съществуват варианти на врати за ограничени пространства, с които помещенията стават максимално използваеми.

Материали

Материалът на облицовката на пода също има силно значение при избора на врата. Паркетът сам по себе си привлича изделия от дърво, следователно в помещенията с такова покритие на пода, е препоръчително да се монтират само дървени врати. Теракотът се комбинира с пластмасови или ПВЦ модели. Ламинираният паркет изглежда добре с почти всякакъв вид врати.

Напълно логично, довършителните материали за стената, също имат своето значение при избора на интериорни врати. Обикновено боята подсказва със своя цвят, в коя гама е необходимо да бъде интериорната врата. Тапетите често изглеждат добре с врати, изработени от ПДЧ или от дърво.

Напълно нормално е интериорните врати да разделят две стаи. Но те могат да са различни в абсолютно всичко, но покритието и цвета трябва да бъдат подходящи и за двете помещения. Постига се посредством универсално проектирани модели, които са адаптивни и незадължаващи. От определено време, все повече се използват врати с голяма площ от стъкло. Те невинаги се вписва перфектно в интериора, но пък винаги изглеждат добре. В коридорите без естествена светлина, е по-добре да монтират интериорни врати с големи стъклени площи.