Подготовка преди избор на интериорна врата
1

Подготовка преди избор на интериорна врата

От изключителна важност е да се осигурят адекватни условия за монтаж, преди избора на интериорни врати.

Важно е да се знае, че при ремонтна дейност, включваща боядисване или поставяне на тапети, съществуващите стари врати трябва да бъдат премахнати предварително, особено ако са с метални каси. Тези действия са наложащи, тъй като процедурата е свързана с разбиване и много прах. Освен това, при демонтиране на касата, задължително пада и част от мазилката, което може да доведе дори до промяна в размера на светлия отвор, съответно и до промяна  в размера на самата вратата.

Подовата настилка също е важен фактор за избора на вратата с точни размери. Хубаво е да бъде поставена предварително, тъй като съществува опасност да не бъдат постигнати прогнозирано зададените нива. Възникването на такава ситуация  неминуемо ще доведе до необходимост вратата да бъде с различни параметри във височина. Това не е фатално, тъй като вратите търпят корекции от такова естество, но по-добрият вариант е да се опитаме да ги избегнем, особено когато имаме такава опция.

Трябва да се следват технологичните последователности на ремонтните дейности, за да се осигури безпроблемно поставяне и последваща експлоатация на вратите. Това пести време и непредвидени ситуации