Предимства и недостатъци на блиндираните врати
doors 1690423 960 720

Предимства и недостатъци на блиндираните врати

Блиндираните врати са ефикасен начин да повишите сигурността на Вашия апартамент, къща, вила или офис. И докато в близкото минало, високото им качество беше съпроводено и с висока цена, то днес на пазара може да се намери богато разнообразие от блиндирани врати подходящи за вкуса и финансовите възможности на всеки. Разбира се, когато взимате решение за покупка на блиндирана врата трябва да претеглите нейните плюсове и минуси. Плюсовете на блиндираните врати са много – допълнително чувство за сигурност, дизайн, топло и шумоизолация. Допълнителното чувство за сигурност е една от основните причини, които карат много клиенти да прибегнат до поставяне на блиндирана врата.

Освен, че ще Ви кара да се чувствате по-сигурни за себе си и за вашия дом или офис, блиндираната врата лесно може да стресне и потенциални крадци. Дизайнът е едно от основните предимства на този тип врати. За разлика от класическите стоманени врати, при блиндираните имаме изключително голямо цветово и дизайнерско разнообразие, което позволява да изберете най-красивата според Вас врата. Топло и шумоизолацията също не бива да се пренебрегват. Все по-често започва да се говори за енергийна ефективност на жилищата, а в това отношение блиндираната врата може да Ви предостави в пъти по голямо запазване на топлината през зимата в сравнение със стоманена или дървена врата. Същото се отнася и за изолацията на шума. Ако Ви е писнало от дразнещите скандали на съседите или от шумните купони на студентите от горния етаж, то блиндираната врата е вашето спасение. На последно място трябва да отбележим и цената, не по важност разбира се. Всеки иска максимално високо качество на максимално ниска цена. На пазара могат да се намерят врати с огромно ценово разнообразие, така всеки сам може да избере продукт отговарящ на финансовите му възможности и търсените критерии за качество.

Разбира се, този тип врати има и своите недостатъци. Така например поставянето на блиндирана врата във Вашия дом или офис може да предизвика излишен интерес от страна на потенциални крадци. Монтирането е друг техен недостатък – тук се изисква намесата на професионалист, затова не оставяйте тази работа на човек, в чийто умения не сте сигурни. Теглото също може да бъде една от отрицателните страни на избраната от Вас блиндирана врата. Ако тя е много тежка може да изпитвате затруднения в отварянето и затварянето, ако пък е олекотена може да стане лесна мишена за опитните крадци. При избора на блиндирана врата трябва да се отчетат и множество моменти, свързани с техническата ѝ спецификация: панти, покритие, система за вертикално заключване , топло и шумоизолация, дебелина на стоманените листове и др. Затова преди да се насочите към покупка е най-добре първо да се консултирате със специалист в областта, който да Ви насочи към правилното решение, отговарящо на Вашите нужди и изисквания.