Украса за входни врати
pink 2627785 1920 1

Украса за входни врати

Всички сме гледали чуждестранни филми в които сме виждали красиви входни врати-като излезли от приказките с украса и различни декори. Защо и ние да не  се сдобием с такава?

Има много варианти за украса на входната врата и пространството около нея. Може да използвате различни аксесоари, цветя, предмети или всичко което Ви индивидуализира и показва на околните предпочитанията Ви. Много често украсата на входната врата може да е сезонна или тематична за празник, повод, събитие. За направата или при покупката са  използвани различни технологии. Повечето  са от естествени материали като цветя, листа, плодове, платове, дърво, хартия, метални орнаменти, както и гума и пластмаса. От тези материали става чудесен венец за входната врата. С него може да приветствате сезоните – свежата пролет и пъстроцветната есен.

Прекрасен начин да отбележите коледните празници е с венец на входната врата. Преминаващите през нея- семейство и приятели, ще почувстват коледния дух и  настроение още от входа на дома Ви. Създайте топла атмосфера за близките по време на Коледа и не се съмнявайте, че усилията Ви ще останат незабелязани.

В нашата страна нямаме традицията да украсяваме входната врата за Великден, а само да се чукаме с яйца, но всички много биха се зарадвали да видят частица от празника и върху нея. Това отново може да се получи с венец:

Традиционен празник за Българите е Баба Марта- не го пропускайте  и го отбележете с мартеничка или почувствайте малко и от американския дух, като украсите входната врата за Хелоуин с безброй тикви.

Всяко входно пространство може да добие индивидуалност  от начина по който ще се аранжира и украси. Изберете закачливо килимче за пред входната врата с което да  почувствате  домашния уют и влизайки да започнете да  релаксирате след дълъг ден. Поставете саксии с цветя на входа, керамични фигурки, клонки от дървета, хербарии със сухи листа. Не забравяйте и за домашния любимец  като направете входна врата и за него.

В по-южните части разбирането за украса пред дома и нуждите,  при топъл климат са по различни – с повече цветя  и растителност може да се придаде свежест на горещите дни, а средствата против насекоми – като балдахини и комарници са много полезни.

Една стара мъдрост гласи, че по утрото се познава какъв ще е денят. Използвайте въображението си и направете входа на вашето жилище най-прекрасното място от което да откъснете частица положителна енергия и прекрасно настроение за цял ден, а защо не и за по-дълго?