Да украсим дома си с коледен венец!
doors3

Да украсим дома си с коледен венец!

Коледната украса за входната врата говори за гостоприемност и домашен уют. Тя е част от празничната декорация, създава позитивно настроение и разнообразява иначе скучния вид на вратата. Ето и едно предложение, как лесно и бързо да направите сами  коледен венец за входната врата.

Като начало е необходимо да набавите елхови клонки – изкуствени или естествени. Посредством тел ги оформете и завържете в кръг. Ако се получи рехав венец, добавете тук там допълнително клончета, така че да изглежда богат на зеленина. Така оформена, основата за Вашия венец е готова. За неговата украса ще са Ви необходими текстилна лента за украса в червено и златисто, сухи листа, най-добре от дъб, златен спрей за боядисване. Направете две панделки от червената и една от златната лента и с тънка телчица ги захванете за венеца. След това около самият венец спираловидно навийте златиста лента . Вземете сухи листа и ги напръскайте със златен спрей. Когато се уверите, че спрея е изсъхнал, захванете листата за венеца с помощта на игла и конец. Сложете толкова листа, колкото Ви харесва и колкото смятате за добре. Не е задължително подредбата на украсата Ви върху венеца, да е по абсолютно същия начин като на снимката. Това е Вашият коледен венец, затова го направете, както на вас Ви харесва. За акцент може да поставите едно ангелче, да виси от венеца, както на снимката, но можете да сложите и златна шишарка или пък красиво изработена табелка с името на Вашето семейство.

Нестандартен венец за входната врата

Ако предпочитате малко по-различен и нестандартен венец, върху същата основа заменете елховите клонки, играчки и панделки с декоративни клонки с плодове, шишарки, орехчета, жълъди, кестени, лешници и черупки от най-различни ядки. Залепете ги върху преплетените клонки с универсално лепило.

За вратата на детската стая

За целта класическият венец може да бъде украсен още и с парцалена мъничка кукла, нахлупена с калпака на дядо Коледа в компанията на стилизирани детски играчки – влакче, топка и тромпет например.

За кухненската врата можем да си позволим един вкусен коледен венец

Плодовете са подходяща украса за него, и той ще е не само красив, но и ароматен. Използвайте готови захаросани или сушени портокал, грейпфрут, ананас, круша и/или ябълка. Няколко малки снопчета канелени пръчици ще бъдат ароматният акцент на този изкусителен венец.

А защо не и нещо по-така

Оригинално коледно хрумване, което успешно може да замени класическия коледен венец на интериорната ни врата са два-три стари нотни листа, прихванати в средата заедно с елхово клонче, коледна звезда и копринена червена панделка.