You are currently viewing Въпроси, които си задавате при избора на входна врата?

Въпроси, които си задавате при избора на входна врата?

Изборът на входна врата не е лесна задача и затова много от хората си задават въпроса: ”Трябва ли да подменя входната врата? Време ли е?” Ако и Вие сте от хората, провокирани от тези въпроси, погледнете под друг аспект на нещата. Истината е, че лицето на жилището Ви на първо място, е именно вратата на входа му. Тя е тази, която оставя у съседите, минувачите и гостите Ви своето негативно или положително впечатление. Дава информация за личното Ви усещане за стил.

Ако старата Ви входна врата е от доста време, най-вероятно, покритието ѝ е започнало да се променя, но това минава за малък проблем, защото заключващите механизми са остарели, вратата е изгубила част от якостта си, съответно се губи и сигурността на дома. Всъщност главната ѝ роля е да пази Вас, семейството и имуществото Ви. По този повод, определено, е необходимо се замислите за закупуване на нова входна врата. Ако останете още малко с нас, ще прочетете в статията отговорите на въпросите, които бихте си задали преди да пристъпите към покупката.

Към каква врата да се насоча, за да покрие изискванията за сигурност?

Това е един от приоритетните въпроси, но и с напълно право. Масивните блиндирани врати с конструкция на крилото, съдържащо плътен лист от метал, подпомогнат и с метално оребрение, биха защитили напълно жилището Ви от недобропожелатели. Ако пък имат и две отделни заключващи системи, бронировка на патроните, солидна метална каса, която обхваща целия зид и шипове (пасивни), влизащи и застопоряващи се в касата, всичко това ще осигури нужното Ви спокойствие. Друг плюс е ако врата разполага и с вътрешно резе. Резето, може да бъде контролирано само от вътрешната страна и не се забелязва отвън.

Какъв цвят на входната врата да избера?

Предпочитате ли сливащи цветове, без контрасти или се стремите към ярко отличаваща се врата? Ще искате ли всичко да е хармонирано в един тон или задължително целите входната Ви врата да е по-различна?

Потребителите са поставени пред труден избор, да се съобразяват с дизайна и цялостния интериор на жилището или да изберат нещо напълно различно? Всичко е въпрос на личен вкус. Не се старайте да следвате модните тенденции, направете своя избор, така че да Ви харесва на Вас и да се чувствате уютно.

Кой материал, ще изолира качествено дома ми?

Входната врата с добро качество ще допринесе значително за задържането на топлината във Вашия дом. Ефективността на всички вложени материали по външната изолация на апартамента или къщата, би намаляла драстично, ако пренебрегнете характеристиките на входната врата. С каква дебелината да бъде входната врата и влияе ли това на изолационните ѝ качества? Съветът ни е да се насочите към модели с изолационен пълнеж минерална вата или полистирен и с допълнителни уплътнения на крилото и касата. Блиндираните врати имат доказан опит в съхраняването на желаната температура в жилищата и по този начин ще намалите, дори и разходите си за ток. Добрата им изолация също така ще намали шума, което е изключително полезно, особено ако живеете в панелно жилище.

Каква посока да избера на отваряне за входната врата?

Детайлите по вратата са от голямо значение, така че при смяната ѝ, изчислете всичко, в това число и посоката на движение на крилото. Изборът на опцията за отваряне, зависи изцяло от предпочитанията и желанията Ви. Ако коридора Ви е прекалено малък на ширина и нямате достатъчно място там, може да зададете новата Ви врата да се отваря навън, но вземете предвид, че има предпоставка за известен риск да ударите някой съсед или близък, слизащ от асансьора или минаващ точно в този момент покрай вратата Ви.

Разход – каква сума да отделя за входна врата?

Висококачествената входна врата е инвестиция и обикновено получавате това, за което плащате. Идните години ще усетите значителна възвръщаемост на дадените средства. Входна врата, която първоначално е евтина, е направена от по-нискокачествени материали, за да се предложи на по-добра цена, това може  да повлияе на конструкцията, изолацията и сигурността след определено време.

Това са една част от поставените въпросите, по които е добре да имате яснота, за да се насочите към правилната врата за Вас и Вашия дом. За Ваше улеснение сте добре дошли в нашия шоурум, който е заслужил своето място пазара. При нас ще получите безплатна консултация от опитен продавач-консултант и подробно разяснение на характеристиките на вратите, които предлагаме. Така, лесно ще намерите подходящата врата за Вас.