Въпроси, които си задавате при избора на входна врата?

Въпроси, които си задавате при избора на входна врата?

Изборът на входна врата не е лесна задача и затова много от хората си задават въпроса: ”Трябва ли да сменя входната си врата? Време ли е?” Ако и Вие сте от хората, които задаващи си тези въпроси, погледнете под друг аспект на нещата.

Входната ви врата е едно от първите неща, които приятелите, съседите и дори случайния минувач вижда и помни. Тя би могла да направи страхотно първо впечатление и да представи личния ви стил пред хората. Ако старата ви входна врата, дълги години ви е служила вярно, най-вероятно покритието ѝ е започнало да избелява, но това е най-малкия проблем, защото заключващите механизми са остарели, вратата е изгубила част от якостта си, съответно се губи и сигурността на дома, а това е главната роля на входната врата, да пази Вас, семейството и имуществото ви и определено трябва да се насочите към закупуване на нова входна врата. В тази статия ще ви съдействаме при избора на нова входна врата, като отговорим на въпросите, които бихте си задали преди да пристъпите към покупката.

Коя врата е най-сигурна и ще пази мен и семейството ми от нежелани посетители?

Всеки се интересува от сигурността на дома му. Масивните блиндирани врати с конструкция на крилото от дебел метален лист и съдържащи допълнително метално оребряване ще защитят дома ви от нежелани гости. Ако пък имат и две отделни заключващи системи, бронировка на патроните, солидна метална каса, която обхваща целия зид и пасивни шипове, които влизат вътре в касата това ще вкара още повече сигурност в дома ви. Друг плюс е ако врата разполага и с вътрешно резе. Резето, може да бъде контролирано само от вътрешната страна и не се забелязва отвън.

Какъв цвят на входната врата да избера?

Дали ще се насочите към цветове с еднакъв или подобен тон на интериорните Ви врати или ще търсите контрастен на тях. Потребителите са поставени пред труден избор, да се съобразяват с дизайна и цялостния интериор на жилището или да изберат нещо напълно различно.

Всичко е въпрос на личен вкус. Не се старайте да следвате модните тенденции, направете своя избор, така че да Ви харесва на вас и да се чувствате уютно.

Кой материал ще задържи топлината и ще изолира най-добре моя дом?

Входната врата с добро качество ще допринесе значително за задържането на топлината във Вашия дом. Ефективността на изолацията около останалата част на жилището ви ще бъде нарушена, ако входната врата не е достатъчно изолираща. Съветът ни е да се насочите към модели с изолационен пълнеж минерална вата или полистирен и с допълнителни уплътнения на крилото и касата. Тези врати имат по-висок енергиен рейтинг и ще ви спестят пари от сметките за отопление. Добрата им изолация също така ще намали шума, което е изключително полезно, особено ако живеете в панелно жилище.

Каква ще е посоката, в която ще се отваря входната врата?

В етапа на смяната на входната врата, трябва да изчислите абсолютно всички детайли, включително въпросът как ще бъде монтирана входната врата и в коя посока да се отваря. Изборът на опцията за отваряне зависи изцяло от предпочитанията и желанията Ви. Ако коридора ви е прекалено тесен и нямате достатъчно пространство, може да поискате новата ви врата да се отваря навън, но имайте предвид, че това би могло да крие известен риск да ударите някой съсед или близък слизащ от асансьора или минаващ точно в този момент покрай вратата Ви.

Разход. Каква сума да отделя за входна врата?

Висококачествената входна врата е инвестиция и обикновено получавате това, за което плащате. През годините ще имате значителна възвръщаемост на първоначалните разходи. Входна врата, която първоначално е евтина, е направена от по-нискокачествени материали, за да се предложи на по-добра цена, това може  да повлияе на конструкцията, изолацията и сигурността след определено време.

Това са част от въпросите, които трябва да си зададете, за да се насочите към подходящата врата за Вас и Вашия дом. За ваше улеснение може да посетите нашия шоурум, който е от дълги години на пазара. При нас ще получите безплатна консултация от опитен продавач-консултант и подробно разяснение на характеристиките на вратите, които предлагаме. Така, лесно ще изберете подходящата врата за вас.