You are currently viewing Входна врата според стила на обзавеждане

Входна врата според стила на обзавеждане

Изборът на входна врата е много важен, тъй като от нея зависи създаването на първо впечатление за жилището или офиса. Тя е едно от местата, на които можете да изявите своя усет за сетил. Правилно избраната външна врата може и да увеличи себестойността на жилището. Освен това трябва да пасва и на цялостния стил и интериор на жилището.

Класически стил

Класическият стил на обзавеждане датира още от средните векове. При него се залага на обзавеждане от коприна, кадифе и сатен, и входни врати от материали като дърво и мрамор. Задължителните цветове, които трябва да присъстват при обзавеждането в класически стил са светлите, както и златистия и бронза. Ако жилището е обзаведено и декорирано в класически стил е препоръчително и входната врата да бъде в такъв стил. Тя може да бъде изцяло от дърво, както и от дърво, стъкло и метална решетка.

Входна врата в модерен стил

Модерният или още наричан съвременен стил, съчетава най-доброто от миналия век със съвременния. При него се залага на гладки, изчистени форми, които придават простота и лекота. При съвременния стил се използват материали като желязо, стъкло, неръждаема стомана и дърво. Именно тези материали са препоръчителни и при избора на входна врата в този стил. Защо да изберете блиндирана врата – освен модерното излъчване те имат и характеристики, които всеки търси, когато става въпрос за сигурност.

Входна врата в минималистичен стил

При този стил се залага на минималното използване на мебели и аксесоари. Използват се предимно неутрални цветове и се залага на най-много два по-ярки с цел балансиране на интериора и избягване на еднообразието. При избора на входна врата в минималистичен стил, смело може да се заложи на бяла, изчистена врата с гладка повърхност.

Входна врата в поп арт стил

Поп арт стилът е вдъхновен от търговските реклами, плакатите, вестниците и телевизията. При него може да се съчетава всичко модерно и актуално, независимо от стила. При обзавеждането в този стил се залага на мебелите с разчупена и екстравагантна форма, както и на ярките цветове. Входната врата също може да бъде избрана в този многоцветен и ексцентричен стил.