Вратата на гаража
gardening 3248249 960 720

Вратата на гаража

Използването на гаражни врати е все по-желана възможност за обезпечаването на удобството при използването на всеки гараж. Правилен подход е преди да изберете и да се спрете на своята гаражна или автоматична врата, естествено да отделите необходимото време, за да разгледате предлаганите от фирмите за гаражни врати решения, но опреледено е огромно удобство да не се налага да слизате от автомобила всеки път кога искате да приберете колата си в гаража. На пазара можете да откриете най-разнообразни модели гаражни врати с различни методи на отваряне и затваряне:

  • Гаражна врата движена чрез винтове – задвижваните по този начин системи за гаражни врати са доста устойчиви и стабилни, като цената им е доста приемлива, макар и половината от тези системи да са по-шумни в сравнение с верижните гаражни врати.
  • Верижно задвижвана гаражна врата – този модел гаражна врата е най-използваната при семейни гаражни врати, като движението става чрез верига, както е ясно и от нейното наименование. Въпреки факта, че са малко шумни този модел гаражни врати са достатъчно достъпни заради своята цена и с отлична продължителност на технологичния им живот.
  • Ремъчно задвижвана гаражна врата – тази система за задвижване на гаражна врата от своя страна се управлява посредством ремък. Този вид системи са страхотно безшумни, но са от по-висок ценови клас. Трябва да знаете, че при непрестанна употреба на този вид гаражни врати, много e вероятно в бъдеще в даден момент да се наложи да смените гумирания ремък, но това е съвсем в реда на нещата – все пак той се състарява.
  • Гаражна врата с директно завъртане – този тип задвижване на гаражна врата е значимо по-различен от другите модели системи за задвижване на гаражни врати. Тази разновидност на системите за гаражни врати се монтира на стената, като трябва да гарантирате и съществуването на достатъчно пространство на самия тавана, за да работи добре. Този вид система за контрол и управление на гаражни врати е най-сигурната и с най-дълъг живот, но и най-скъпата сред системите за задвижване на гаражни врати от всички. В крайна сметка и при този вид врати, както и при интериорните и входните трябва да съумеете да намерите баланса – цена, качество и дизайн.