Блиндирани врати

Блиндираните врати ефикасно повишават сигурността на Вашия апартамент, къща, вила или офис. В близкото минало беше известно, че високото качество на вратите е съпровождано с високата цена, то днес на пазара може да се намери богато разнообразие от блиндирани врати, които са подходящи според вкуса и са по финансовите възможности на всеки. Разбира се, когато обмисляте покупката на блиндирана врата трябва да отбележите нейните плюсове и минуси.

Филтриране

Плюсове на блиндираните врати

   • – допълнително чувство за сигурност;
   • – дизайн;

– топло и шумоизолация.

Допълнителното чувство за сигурност е една от основните причини, която кара множеството от клиенти да изберат поставянето на блиндирана врата в техния дом или офис.

Освен, че ще Ви кара да се чувствате по-сигурни във вашия дом или офис, блиндираната врата лесно може да стресне и потенциални крадци.

Дизайнът е едно от основните предимства на блиндираните входни врати. За разлика от класическите стоманени врати, при блиндираните имаме изключително голямо цветово и дизайнерско разнообразие, което позволява да изберете най-красивата според Вас врата.

Топло и шумоизолацията също не трябва да бъдат пренебрегвани. Все по-често хората започват да говорят за енергийна ефективност на жилищата, а в това отношение блиндираната врата може да Ви предостави в пъти по-голямо запазване на топлината през зимата в сравнение със стоманена или дървена врата. Същото се отнася и за изолацията на шума.

Блиндирана входна врата за къща с гараж

5 причини, заради който да смениш блиндираната си врата с нова

Живеем във забързан и динамичен свят. Мислим и се тревожим за доста неща едновременно. Последното нещо, за което трябва да мислите и да се тревожите е Вашата сигурност и спокойствие.

Ще Ви кажем 5 причини, за да смените входна си врата още сега:

 1. Първата причина, която ще изтъкнем за закупуването на нова блиндирана врата е сигурността. Новите врати се предлагат със по-защитени заключващи системи, което прави вратата доста по-трудна за разбиване. Освен това, има модели блиндирани врати, които се предлагат със вградена алармена система във самата врата.
 2. Много вероятно е Вашата стара врата да не изолира добре жилището Ви. С течение на времето, ако врата ви е дървена се получава измятане и пролуките между крилото и касата стават все по-осезаеми. А в студените дни вратата Ви може да се надуе. По този начин отключването и заключването става все по-трудно.
 3. Ако вратата Ви е дървена, от време на време трябва да се защитава от вредители. Това е малко известен факт и повечето хора не знаят това. Новите входни блиндирани врати са с МДФ покритие или са изцяло метални, което не позволява нападение от вредители.
 4. Друга причината, която можем да споменем е външният вид на вратата Ви. Предполагаме Ви е дотегнало да гледате една и съща врата толкова много време. Сигурно сте се опитвали да ѝ вдъхнете живот с нов обков или цвят, но пак си остава Вашата стара врата. Все пак не искате всичките Ви съседи да имат нови изящни и стилни врати, а само Вие да сте със старата си врата, нали?
 5. Да си представим, че сте направили цялостен ремонт на жилището си. Но основното нещо, което се забелязва най-напред е самият вход. Вратата е лицето на жилището Ви. Вие ще виждате вратата си, всеки ден, съседите ви също. А при основен ремонт е добре да се започне именно с подмяната на входната врата. Освен това една хубава нова входна блиндирана врата вдига цената на жилището, което не е за подценяване.