Врати за баня
Pintado Grey 250px

Врати за баня

Няма точен отговор на въпроса, каква трябва да бъде вратата на банята. Дали на мокрото помещение може да поставим обикновена интериорна врата или не, това зависи от няколко фактора (големина на банята, наличие на душ кабина и др.). И все пак, една такава врата, е препоръчително да притежава следните предимства:

Коя врата е подходяща за банята?

– Най-важното за една врата за баня, е тя да бъде влагоустойчива. Дори душа да е далеч от нея или отделен с преграда, във въздуха винаги има доза влага, която с времето може да окаже деформации върху някои видове покрития (дървени, фурнирни). Добър вариант за материал на вратата е алуминия, който се счита за универсален. Освен, че не нарушава целостта си от влагата, той не ръждясва, а и се предлага във всякакви разцветки. Препоръчва се и касата на тези врати за баня да е изработена от него, за по-голяма устойчивост.

Как трябва да изглежда вратата на банята?

– Добре е вратата за баня да се слива с останалия дизайн на дома, да отговаря стилово на другите врати (дори и да не е съвсем същата). Това важи особено при случаите, когато в коридора, където е банята, има и други интериорни врати.

– Много красиво ще стои на банята една стъклена врата, разбира се непрозрачна (матова). Тя със сигурност отговаря на критерия за водоустойчивост, но за съжаление не е за всеки джоб.

И нека да обобщим, за една баня е най-добре вратата да е влагоустойчива и да съответства с интериора на дома. Изборът е изцяло ваш!