You are currently viewing Почукай и ще ти се отвори!

Почукай и ще ти се отвори!

Аксесоари по входните врати

Виждали ли сте, че някои от моделите входни врати, са украсени и декорирани с позабравените чукчета. Едно от най-важните неща при избора на такъв аксесоар за входната врата е изработката му. Материалът, задължително е необходимо, да може да издържа на атмосферни влияния. Много от кованите произведения са обогатени външно с украса от различни орнаменти, както и други фигури, образувани от съчетаването им. Въпрос на въображение и умения е, да се изработят от кованото желязо всякакъв вид  красоти за вратата Ви. Рядко, но се срещат и направени чукчета под формата на човешка глава, ръка и др.

Още един начин за украса на чукчетата е, като се усуче метала. Подобни интерпретации носят специфично име – античен обков. Изобразените мотиви, са често взаимствани от антични предмети, използвани в бита на древен Рим и Египет. Изработват се от бронз, различни метални сплави и месинг. Продуктите, направени от такива метали, имат завидно издръжливи качества. Те притежават голяма корозионна защита от температурни влияния и вода, така че тези изделия не ръждясват. От значение е, че и направените от сплави на медта продукти, им дава възможността, да могат да се хромират и позлатяват, да се оксидират и боядисват прахово. Оставяйки натуралния цвят на метала, за да се предотврати патиниране, се лакира със специални водоустойчиви продукти, след което полученото лаково покритие се изпича в специална камера при определена температура.Още възможни материали, от които може да се изработи едно чукче и да остане красиво и незасегнато от времевите влияния,  са дървото, металните сплави със сребърно и златно покритие.

За тези, които обичат забавните моменти в ежедневието и са по-широко скроени от към възприемане на света, има модели със закачливи форми. Просто звънците може да придават и колорит! А за тези, които обичат нестандартните неща и не ги притеснява факта, че може да шокират гостите с вкуса си. Има уникални предложения за дръжки за интериорни врати.  Представете си как бихте реагирали, ако трябва да застанете пред врата, където дръжката я няма или вместо стандартен звънец, е сложено някакво животинче?

Това може да е привлекателна декорация към външната част на дома, която да му придаде един необикновен и колоритен дух.