You are currently viewing Ръководство за избор на блиндирана врата

Ръководство за избор на блиндирана врата

Входната блиндирана врата е сред първоначалните и последни неща, които Вашите гости ще видят, така че освен желанието да направите добро впечатление, също така е важно и да запазите Вашия дом топъл или достатъчно прохладен, както и да държите своето имущество и семейство винаги в безопасност. Енергоефективната врата може да Ви спести 10% от сметката Ви за енергия, а средно ще възстановите почти 100% от разходите при препродажба.

Защо са толкова важни?

Блиндираните врати за дома често се наричат „системи за врати“, защото те не включват само вратата, която купувате, но и рамката (вижте изолацията по-долу) и заключващия механизъм. Има много опции, ако имате блиндирана врата , която притежава размер, побиращ се в стандартите, но ако не е така, ще се наложи да преустроите своя отвор до необходимия за монтаж размер.

Блиндирана врата

Ето, какво трябва да имаме предвид при избора на нова блиндирана врата:

Материалите, използвани при производството ѝ

Трите основни вида изолации, включени при направата на блиндираните врати са – полистирен, изолация тип пчелна пита или минерална вата. Облечени са отвън с МДФ, а под него са стоманени. Модерната система на блиндиранта врата,  вероятно ще комбинира два или повече от тези материали. Външната страна на вратата е завършена във всеки един от описаните материали: метал или MDF. Хубавото, е че ще имате възможност да разгледате различни текстури и цветове. Също така, можете да изберете различни облицовки за вътрешните и външните повърхности на вратата.

MDF остава класическото решение за блиндираните входни врати. Тази облицовка оправдава желанието и очакванията на потребителите за висок клас, заедно с отлична си устойчивост.

Металът е най-универсалният и рентабилен материал, предлагащ отлична издръжливост на атмосферните неблагоприятни влияния, а и сигурност. Той е по-здрав от дърво и няма да се напука или деформира. Вратите от метал са изградени с вътрешна стоманена рамка и изолация с висока плътност.

Изолация и енергийна ефективност

Предните врати от метал обикновено предлагат по-добра изолация срещу външните условия, отколкото дървените врати, но по-голямата част от загубата на топлина обикновено се дължи на течове на въздух измежду пролуките, а не през крилото на вратата. При предприемане на покупка, гледайте качеството на конструкцията на касата. То е също от значение, колкото и вратата, както и качеството на дизайна, интегриращ вратата и рамката. Уплътненията е необходимо, да са сложени правилно и прагът трябва да се фиксира гладко с долния ръб на вратата.

Съвременните блиндирани врати, обикновено, не са изработени от един материал, а от сандвич конструкция от няколко материала, проектирана за максимална изолация и безопасност.

Брава за блиндирана врата

Сигурност

Металът и MDF сами по себе си не са достатъчни да Ви защитят. Тук идва ред на заключващия механизъм. За по-голяма защита,  блиндираните врати могат да се похвалят с пасивни шипове, които ще видите как умело се наместват в касата, там където са пантите, след затваряне на крилото. По този начин се предотвратява хипотетично разбиване и изваждане крилото от пантите, а ключалките не зависят една от друга и са с добавена допълнителна бронировка на патрона.

Това ръководство може да Ви е особено полезно, в комбинация със отговорите на най-често задаваните въпроси за входни врати. Пътят към успешния избор на блиндирана врата преминава през много информация, с която е добре да се запознаете тук или направо при нас, в магазина ни.