Ръководство за избор на блиндирана врата

Ръководство за избор на блиндирана врата

Входната блиндирана врата е първото и последното нещо, което Вашите гости ще видят, така че освен желанието да направите добро впечатление, също така е важно и да запазите Вашия дом топъл или студен, както и Вашето семейство в безопасност. Енергоефективната врата може да Ви спести 10% от сметката Ви за енергия, а средно ще възстановите почти 100% от разходите при препродажба.

Защо са толкова важни

Блиндираните врати за дома често се наричат системи за врати, защото това не е само вратата, която купувате, но и рамката (вижте изолацията по-долу) и заключващия механизъм. Стандартното предно окачена блиндирана врата е 86-90см. Има много опции, ако имате блиндирана врата със стандартен размер, но ако не, ще се наложи да оформите своя отвор до необходимия за монтаж размер.

Блиндирана врата

Ето какво трябва да имаме предвид при избора на нова блиндирана врата:

МАТЕРИАЛЪТ. от който е изработена вратата.

Трите основни вида изолации, основни при направата на блиндираните врати, са минерална вата, полистирен и изолация тип пчелна пита, МДФ и стомана. Модерна система на блиндиранта врата вероятно ще комбинира два или повече от тези материали. Външната страна на вратата е завършена във всеки един от редица материали: метал или MDF. Всеки от тези материали се предлага в различни текстури и цветове. Също така, можете да изберете различни облицовки за вътрешните и външните повърхности на вратата.

MDF остава класическият избор за блиндирани входни врати, които предлагат желанието на потребителите от висок клас, заедно с отлична устойчивост.

Металът е най-универсалният и рентабилен материал, предлагащ отлична устойчивост на атмосферни влияния и сигурност, той е по-здрав от дърво и няма да се напука или деформира. Вратите от метал са изградени с вътрешна стоманена рамка и изолация с висока плътност.

ИЗОЛАЦИЯ И ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ

Предните врати от метал обикновено предлагат по-добра изолация срещу елементите, отколкото дървените врати, но по-голямата част от загубата на топлина обикновено се дължи на течове на въздух около вратата, а не през самата врата. Когато избирате блиндирана врата, качеството на конструкцията на касата е също толкова важно, колкото и вратата, както и качеството на дизайна, интегриращ вратата и рамката – метеорологичната лента трябва да се запечата правилно и прагът трябва да се фиксира гладко с долния ръб на вратата.

Съвременните блиндирани врати обикновено не са изработени от един материал, а сандвич конструкция от няколко материала, проектирана за максимална изолация и безопасност

Брава за блиндирана врата

СИГУРНОСТ

Там, където MDF и металът се провалят, идва ред на заключващия механизъм. За по- голяма сигурност блиндираните врати са оборудвани с пасивни шипове, които „влизат“ в касата от страна на пантите, след затваряне на крилото. По този начин се предотвратява хипотетично взломяване и изваждане на крилото от пантите. Вратите са снабдени и с две заключващи системи DAF моно блок, които не зависят една от друга и добавена допълнителна бронировка на патрона.