Често задавани въпроси и техните отговори за външните врати

Често задавани въпроси и техните отговори за външните врати

Може ли да боядисаме външни врати?

Това много зависи от материала, от който е направена външната врата. Вратите в съвремието ни са произведени от PVC или различни видове дървесни материали и не могат да бъдат пребоядисани, защото повърхностите бързо ще се влошат. Ако вратата е направена от дърво, тя може да бъде боядисана, но ако се извърши правилната подготовка и се използва подходяща боя и покритие.

Как да измерим за нова външна врата?

Това е много важна част в процеса – поръчка на нови врати. Доверете се на услуга от избрания магазин, която включва тази дейност, за да се извърши тя правилно. Най-често срещаната грешка е измерването на съществуващата врата. Всички измервания трябва да са на строителен отвор.

Деформират ли се вратите?

Това обикновено зависи от използваните материали, които са вложени при конструиране на външната врата. ПДЧ  и МДФ с висока плътност са добър избор за апартамент, но ако желаете да смените вратата на къщата, то най-разумният избор е метална врата.

Вратите ви идват ли с дръжки и панти?

Всички врати идват и стигат до купувача, с дръжки, панти и брави, така че не се налага да търсите нищо отделно към тях. Важно е да изберете, дали вратата да е с активна или пасивна дръжка и дали да се монтира шпионка.

Имам ли нужда от противопожарни врати?

Ако подменяте външната врати във Вашия дом и се чудите, дали да поставите противопожарни врати, можете да изберете такъв тип врати. Може да избирате клас пожароустойчиви, както и вида на дръжките и всички цветове по RAL.

Какви са стандартните размери на вратите в България ?

В България има много различни стандартни размери на входни врати, които до някаква степен объркват клиентите. Предлагат се  основна селекция от най-често срещаните размери на вратите на склад, но ние също така приемаме заявки и за поръчкови размери, които са по-специфични. За повечето от нашите предлагани модели врати, това е възможно, ако имате нужда от нестандартна врата.