You are currently viewing Често задавани въпроси и техните отговори за външните врати

Често задавани въпроси и техните отговори за външните врати

Може ли да боядисаме външни врати?

Това много зависи от материала, от който е направена външната врата. Вратите в съвремието ни са произведени от PVC или различни видове дървесни материали и не могат да бъдат пребоядисани, защото повърхностите бързо ще се влошат. Ако вратата е направена от дърво, тя може да бъде боядисана, но ако се извърши правилната подготовка и се използва подходяща боя и покритие.

Как да измерим за нова външна врата?

Това е много важна част в процеса – поръчка на нови врати. Доверете се на услуга от избрания магазин, която включва тази дейност, за да се извърши тя правилно. Най-често срещаната грешка е измерването на съществуващата врата. Всички измервания трябва да са на строителен отвор, защото много от тях имат по-големи размери и изискват нестандартни блиндирани врати.

Входна врата за външни условия

Деформират ли се вратите?

Това обикновено зависи от използваните материали, които са вложени при конструиране на външната врата. ПДЧ  и МДФ с висока плътност са добър избор за апартамент, но ако желаете да смените вратата на къщата, то най-разумният избор е метална врата.

Вратите ви идват ли с дръжки и панти?

Всички врати идват и стигат до купувача, с дръжки, панти и брави, така че не се налага да търсите нищо отделно към тях. Важно е да изберете, дали вратата да е с активна или пасивна дръжка и дали да се монтира шпионка.

Имам ли нужда от противопожарни врати?

Ако подменяте външната врати във Вашия дом и се чудите, дали да поставите противопожарни врати, можете да изберете такъв тип врати. Може да избирате клас пожароустойчиви, както и вида на дръжките и всички цветове по RAL.

Черна входна врата за външни условия

Какви са стандартните размери на вратите в България ?

В България има много различни стандартни размери на входни врати, които до някаква степен объркват клиентите. Предлагат се  основна селекция от най-често срещаните размери на вратите на склад, но ние също така приемаме заявки и за поръчкови размери, които са по-специфични. За повечето от нашите предлагани модели врати, това е възможно, ако имате нужда от нестандартна врата.