Често задавани въпроси и техните отговори за външните врати

Често задавани въпроси и техните отговори за външните врати

Може ли да боядисаме външни врати?

Това много зависи от материала, от който е направена външната врата. Повечето съвременни врати са направени от PVC или различни видове дървесни материали и не могат да бъдат боядисани, тъй като повърхностите бързо ще се влошат. Ако вратата е направена от дърво, тя може да бъде боядисана, ако се извърши правилната подготовка и се използва подходяща боя и покритие.

Как да измерим за нова външна врата?

Това е много важна част в процеса на получаване на нови врати и тя трябва да се извърши правилно. Най-често срещаната грешка е измерването на съществуващата врата. Всички измервания трябва да са на строителен отвор.

Деформират ли се вратите?

Това обикновено зависи от материалите, които се използват за конструиране на външната врата.ПДЧ  и МДФ с висока плътност са добър избор за апартамент , но ако желаете да смените вратата на къщата , то най – разумния избор е метална врата.

Вратите ви идват ли с дръжки и панти?

Всички врати се продават с дръжки, панти и брави, така че не се налага да търсите отделно към тях . Важно е да изберете дали вратата да е с активна или пасивна дръжка и дали да се монтира шпионка.

Имам ли нужда от противопожарни врати?

Ако подменяте външната врати във вашия дом и се чудите дали да поставите противопожарни врати, можете да изберете такъв тип врати. Може да избирате клас пожароустойчиви, както и вида на дръжките и всички цветове по RAL.

Какви са стандартните размери на вратите в България ?

В България има много различни стандартни размери на външните врати, които могат да ви объркат. Предлагат се  основна селекция от най-често срещаните размери на вратите на склад, но ние също така предлагаме поръчкови размери по специална поръчка за повечето от нашите гами врати, ако имате нужда от нестандартни размери.