Защо да избера блиндирана входна врата?

Защо да избера блиндирана входна врата?

Сменяйки входната врата е нормално да искате да смените вратата с по –хубава, по-надеждна и сигурна блиндирана врата. По надолу в статията ще срещнете няколко причини защо да изберете именно Блиндираната врата.

Защо да изберем Блиндирани врати

И още ако се чудите защо рекламират и промотират блиндираните входни врати сте на правилното място. Честно казано до скоро аз също не бях наясно, но сега съм готова да ви обясня. Стана ясно, че блиндираните врати са много по-подсилени от обикновените дървени или метални врати.

Armored Doors And Windows Security Screens Security Doors

Изработка

Изработката на блиндираните врати е от стоманена конструкция, със стоманена, още наречена метална каса, закрепена директно към стената, подсилена с крепежни елементи.

Блиндирана врата буквално можем да преведем като „бронирана”. Допълнително защитена. Врата, която не може да се разбие.

Покритие на вратата

Различават се още с това, че покритието на крилото им е изработено от минимум 80мм МДФ плоскости ( по една от всяка страна ) а от вътре блиндираните врати са подсилени с метален лист. Отново минимумът му е 120мм. Повечето модели предлагат също и метално уребрение, което подсилва вратата.

МДФа в повечето случаи се среща с фрезовано и/или лакирано покритие. МДФ материалът са дървесни пресовани частици, които са благоприятни за манипулаций, затова се срещат врати с различни МДФ панели. Различни цветове, различни бои и фрезовки.

Moderne Topic Haustur In Betonoptik Mit Fingerprint Modell B24 T1 Www Topic

Още по-добрия вариант за покритие на врата е естествения фурнир. Естествено, естествения фурнир е с доста по – висока цена, затова масово на пазара се предлагат врати с МДФ покритие и плоскости.

Изолация

Между Панелите най-често се поставя изолация – Миневална вата, която помага за топло и шумоизолацията, която вратата ви дава. Срещат се и други изолации за врати: Полистирен, ПДЧ, Пчелна пита..  Вратите с тези типове са на по-ниски цени, поради факта, че изолацията е по-нисък клас.

Минералната или още казано каменната вата и до ден днешен си става като най-добрата изолация !

Избирайки блиндирана врата за вашето жилище вие избирате спокойствие и комфорт на вас и вашето семейство.