You are currently viewing Защо да избера блиндирана входна врата?

Защо да избера блиндирана входна врата?

Сменяйки входната врата е нормално да искате да смените вратата с по-хубава, по-надеждна и сигурна блиндирана врата. По надолу в статията ще срещнете няколко причини защо да изберете именно блиндираната врата.

Защо да изберем блиндирани врати

Ако се чудите какво да търсите при избора на блиндирана входна вратa, сте на правилното място. Честно казано до скоро аз също не бях наясно, но сега съм готова да ви обясня. Стана ясно, че блиндираните врати са много по-подсилени от обикновените дървени или метални врати.

Armored Doors And Windows Security Screens Security Doors

Изработка

Изработката на блиндираните врати е от стоманена конструкция, със здрава, още наречена метална каса, закрепена директно към стената и подсилена с крепежни елементи.

Блиндирана врата буквално можем да преведем като „бронирана”, допълнително защитена врата, която не може да се разбие.

Покритие на вратата

Различават се още с това, че покритието на крилото им е изработено от минимум 80мм МДФ плоскости (по една от всяка страна), а отвътре блиндираните врати са подсилени с метален лист. Отново минимумът му е 120мм. Повечето модели предлагат също и метално оребрение, което подсилва вратата.

МДФ материалът, в повечето случаи, се среща с фрезовано и/или лакирано покритие. МДФ материалът представлява дървесни пресовани частици, които са благоприятни за манипулации, затова се срещат врати с различни МДФ панели, различни цветове, различни бои и фрезовки.

Moderne Topic Haustur In Betonoptik Mit Fingerprint Modell B24 T1 Www Topic

Още по-добрият вариант за покритие на врата е естествения фурнир. Естествено, естествения фурнир е с доста по-висока цена, затова масово на пазара се предлагат врати с МДФ покритие и плоскости.

Изолация

Между панелите най-често се поставя изолация – минерална вата, която помага за топло и шумоизолацията, която вратата ви дава. Срещат се и други изолации за врати: полистирен, ПДЧ, пчелна пита.. Вратите с тези типове пълнежи, са на по-ниски цени, поради факта, че изолацията е по-нисък клас. Минералната или още казано каменната вата и до ден днешен си остава най-добрата изолация!

Избирайки блиндирана врата за вашето жилище, вие избирате спокойствие и комфорт на вас и вашето семейство.