You are currently viewing Черното е новото бяло – решение за вратите

Черното е новото бяло – решение за вратите

За известно време всичко беше в бяло. Бяла стена, бяла кухня, бели мебели и бели врати. В последно време, от друга страна, виждаме, че все повече хора избират черни врати – както интериорни, така и входни врати, както видяхме, че се случи и с мебелите и кухните.

В дизайна се харесва светлия, романтичен или минималистичен стил, който отразява светлината и увеличава оптически пространствата. Използваме мебелите и декора, за да изразим личния си стил, и това е очевидно и при избора на врати, които също са се превърнали във важен акцент.

Черната входна врата многократно ще подчертае входа

Класическата черна врата внася стил и елегантност, докато модерна черна врата прави входа спретнат и по-изчистен. Например, помислете за стари къщи в Лондон, с високи, класически врати с черна боя.

Тези, които изберат черна входна врата, общуват с околните. Черната врата може да сигнализира сила, власт и мистерия. Много от Вас са следвали тенденцията през последните години със сива входна врата, но често черното може да бъде смел и по-правилен избор за една модерна къща. Ако мислите, че черното е твърде мрачно и трудно за поддръжка, може да помислите за „почти черно“.

Този цвят е по-различен от тъмносивото, но в същото време леко по-мек от напълно черния. Трябва да се помисли, дали входната врата не е обърната на юг или югозапад, защото всички тъмни врати поглъщат топлината.

Черните врати също допринасят за по-изключителното обзавеждане. Белите врати могат да се сливат със стените, а черните изпъкват и придават характер. За разлика от например, зеленото или синьото, черното е неутрално и добре се вписва в цветовете на къщата. Следователно, черна врата може да се брои като лесно решение при избор, понеже никога няма да съжалявате, че сте избрали неподходящ нюанс.

Изборът на черни интериорни врати създава напълно различно преживяване в пространството. Черният цвят сигнализира за изход или разделяне на стаята и става изключителен, ако контрастира с бели, сиви или ярки пастелни цветове.

Черните врати по каталозите се срещат във всякакви стилове, от класически стъклени врати до гладки, модерни врати. Крайно видим резултат се реализира, при избора на черен дъб, който придава повече живот на повърхността, докато лаковото покритие е за по-малко чувствителните към пръстовите отпечатъци. Прочетете още по темата, тъмна входна врата – защо е модерна и практична и се убедете сами!