Кои са критериите, за правилна покупка на блиндирана врата

Кои са критериите, за правилна покупка на блиндирана врата

Има изключително голямо разнообразие на блиндирани врати. Въпросите, които са значими и е добре да сте наясно с техните отговори, когато Ви предстои покупка, са няколко. Как да изберем правилната врата за нашето жилище? Критериите, по които трябва да се водите са: дебелина на крилото, заключващ механизъм, дизайн на вратата, шумо и топлоизолация, материал.

Дебелина на крилото

Крилото може да бъде 5, 7 или 9 см., в зависимост от модела на вратата. Дебелината на крилото също е от значение. Колкото е по-масивно то, толкова повече ще затрудни и възпрепятства разбиването на вратата, а и Вие ще бъдете доста по-сигурни.

Заключващ механизъм

Вратите наричани блиндирани, са характерни, че имат две или дори три заключващи системи. Може да обърнете внимание и на противозломните шипове. Тяхната цел е да държат крилото прилепнало към касата. Друго нещо, на което можете да обърнете внимание е колко шипа има вратата. Блиндираните врати и сигурността на дома, вървят ръка за ръка.

Дизайн на вратата

В момента на пазара се шири голямо разнообразие от модели и цветове. Когато избирате входната врата, се предполага, че цветът на стените на жилището и неговият дизайн ще бъдат взети предвид. Входната врата е от първостепенно значение, защото тя, освен всичко друго, прави и оставя първо впечатление за дома у всичките Ви приятели и познати. Избирайки правилния модел за Вас, всички ще останат поразени от новия облик на жилището.

Ако искате да имате една наистина стабилна и качествена врата, точният избор за Вашия дом са блиндираните врати. Също така, моделите се предлагат в много варианти на цветове. При такъв тип врати, предимствата са доста. Едно от тях е, че врата може да се отваря с всички посоки, според желанието на клиента.

Материал

Материалът, от който е изработена блиндираната врата, също е важен. Той трябва да е устойчив на натиск и удар. В момента най-разпространеният сред вратите е МДФ, който им придава красота и завършеност.

Ако не можете сами да изберете подходяща блиндирана врата за Вашия дом и имате някакви въпроси или неща, които не са Ви ясни, насреща са компетентните и отзивчиви продавач-консултанти в шоурумите за врати. Ако се интересувате, относно даден модел врата, те с радост ще Ви отговорят на тях. За да могат обаче те да Ви помогнат, Вие трябва да имате горе-долу някаква идея, каква врата точно си търсите, какъв цвят и модел.