Кои са критериите, по които трябва да се водим преди да закупим блиндирана врата

Кои са критериите, по които трябва да се водим преди да закупим блиндирана врата

Има изключително голямо разнообразие на блиндирани врати. Кои са основните въпроси, на които трябва да си отговорим? Как да изберем правилната врата за нашето жилище? Критериите, по които трябва да се водите са: дебелина на крилото, заключващ механизъм, дизайн на вратата, шумо и топлоизолация, материал.

Дебелина на крилото:

Крилото може да бъде 5, 7 или 9 см, в зависимост от модела на вратата. Дебелината на крилото също е от значение. Колкото по-голямо е, толкова по-трудно ще бъде разбито и Вие ще се чувствате по-сигурни.

Заключващ механизъм:

Блиндираните врати могат да бъдат с една или две заключващи системи. Може да обърнете внимание и на противозломните шипове. Тяхната цел е да държат крилото прилепнало към касата. Друго нещо, на което можете да обърнете внимание е колко шипа има вратата.

Дизайн на вратата:

В момента на пазара има голямо разнообразие от модели и цветове. Когато избирате входната врата, трябва да се съобразите с цветовата гама на стените на жилището си и неговия дизайн. Входната врата ще е първото нещо, което ще видят Вашите приятели и познати. Избирайки правилния модел за Вас всички ще останат поразени от неговия външен облик.

Ако искате да имате една наистина стабилна и качествена врата, точният избор за Вашия дом са блиндираните врати. Също така моделите се предлагат в различни цветове. При този тип врати, предимствата са доста. Едно от тях е, че врата може да се отваря с всички посоки според желанието на клиента.

Материалът, от който е изработена блиндираната врата, също е важен. Той трябва да е устойчив на натиск и удар. В момента най-разпространените врати са тези, които са изработени от МДФ.

Ако не можете сами да изберете подходяща блиндирана врата за Вашия дом и имате някакви въпроси, някои неща не са Ви ясни, насреща са компетентните, отзивчиви и лоялни продавач-консултанти в шоурумите за врати. Ако имате някакви въпроси относно даден модел врата, те с радост ще Ви отговорят на тях.

За да могат обаче те да Ви помогнат, Вие трябва да имате горе-долу някаква идея каква врата точно си търсите, какъв цвят и модел.