You are currently viewing Кои са критериите, за правилна покупка на блиндирана врата

Кои са критериите, за правилна покупка на блиндирана врата

Има изключително голямо разнообразие на блиндирани врати. Въпросите, които са значими и е добре да сте наясно с техните отговори, когато Ви предстои покупка, са няколко. Как да изберем правилната врата за нашето жилище? Критериите, по които трябва да се водите са: дебелина на крилото, заключващ механизъм, дизайн на вратата, шумо и топлоизолация, материал.

Дебелина на крилото

Крилото може да бъде 5, 7 или 9 см., в зависимост от модела на вратата. Дебелината на крилото също е от значение. Колкото е по-масивно то, толкова повече ще затрудни и възпрепятства разбиването на вратата, а и Вие ще бъдете доста по-сигурни.

Заключващ механизъм

Вратите наричани блиндирани, са характерни, че имат две или дори три заключващи системи. Може да обърнете внимание и на противозломните шипове. Тяхната цел е да държат крилото прилепнало към касата. Друго нещо, на което можете да обърнете внимание е колко шипа има вратата. Блиндираните врати и сигурността на дома, вървят ръка за ръка.

Дизайн на вратата

В момента на пазара се шири голямо разнообразие от модели и цветове. Когато избирате входната врата, се предполага, че цветът на стените на жилището и неговият дизайн ще бъдат взети предвид. Входната врата е от първостепенно значение, защото тя, освен всичко друго, прави и оставя първо впечатление за дома у всичките Ви приятели и познати. Избирайки правилния модел за Вас, всички ще останат поразени от новия облик на жилището.

Ако искате да имате една наистина стабилна и качествена врата, точният избор за Вашия дом са блиндираните врати. Също така, моделите се предлагат в много варианти на цветове. При такъв тип врати, предимствата са доста. Едно от тях е, че врата може да се отваря с всички посоки, според желанието на клиента.

Материал

Материалът, от който е изработена блиндираната врата, също е важен. Той трябва да е устойчив на натиск и удар. В момента най-разпространеният сред вратите е МДФ, който им придава красота и завършеност.

Ако не можете сами да изберете подходяща блиндирана врата за Вашия дом и имате някакви въпроси или неща, които не са Ви ясни, насреща са компетентните и отзивчиви продавач-консултанти в шоурумите за врати. Ако се интересувате, относно даден модел врата, те с радост ще Ви отговорят на тях. За да могат обаче те да Ви помогнат, Вие трябва да имате горе-долу някаква идея, каква врата точно си търсите, какъв цвят и модел.