You are currently viewing Какво да търсим при избора на входната си врата?

Какво да търсим при избора на входната си врата?

На пръв поглед, изборът на нова входна врата за вашето жилище изглежда много лесен, но всъщност изобщо не е така. Има много неща, за които трябва да бъдем изключително внимателни, защото не всички врати за изработени по един и същ начин, от едни и същи материали, също така и не всички от тях сe очаква да бъдат монтирани на еднакви къщи или апартаменти. Затова добре обмислете решението си. Ето и няколко неща, за които да помислите преди да финализирате вашата поръчка.

Каква е сумата, с която разполагате за покупката?

Когато правим каквато и да е строителна или ремонтна дейност, цената винаги е ключов фактор. Търсенето и закупуването на най-евтината стока, не винаги ще бъде във ваш интерес, именно,когато се говори за входни врати. Евтината врата няма да има дългият експлоатационен живот, който очаквате. Очевидно не трябва и да избирате най-скъпата врата, защото това би ви принудило да имате допълнителни разноски, които не сте предвидили. Не искате с години наред да изплащате входната си врата.

T 001

Каква степен на сигурност може да ви предложи?

Основната функция, която изпълнява входната ви врата е да подсигури защита от влизане с взлом, а за да го направи на нея и трябва здравина. Нужно е нейното заключване да бъде стабилно. Най-добре е да изберете входна врата, която има няколко независими заключващи механизма.

На какво място ще бъде монтирана вратата и какви елементи биха били целесъобразни?

Материалите за важни поради две причини. Първата е поради сигурността, а втората – къде ще е разположена вратата. Когато става въпрос за външни условия, например, при входни врати за къща, се изисква да бъдем особено съобразителни от какво ще бъде изработена вратата и какво е нейното покритие. При наличие на такива условия винаги избирайте подходящи модели с УВ филтри и много качествени уплътнения.

Вземете предвид размера на светлия отвор, който имате.

Много хора си считат, че светлия отвор и вратата, която следва да бъде монтирана там, ще бъдат с почти еднакви мерки и следователно, че всички врати са със един стандартен размер. Това всъщност е много погрешно мнение. Вратите, които се предоставят на пазара са в най-различни размери и форми, поради тази причина е добре преди да тръгнете по магазините да вземете размери за светлия отвор и дебелината на зида, където ще се слага вратата, за да може търговските консултанти да ви покажат какви варианти имате.