You are currently viewing Входни метални врати – бюджетен и качествен избор

Входни метални врати – бюджетен и качествен избор

Входната врата е от първостепенно значение за всеки модерен апартамент или къща. Тя формира и впечатлението за жилището, което е само една от важните причини за внимателния ѝ избор. Но външният вид не е на първо място. Най-важни са изолационните характеристики на вратата, сигурността, която тя гарантира за жилището и за неговите обитатели.

Основни качества на металните входните врати

Три метални входни врати

Крила

Външните метални врати, които ще видите при нас се разделят на две серии – Комфорт и Уют. Основната разлика между сериите е, че при вратите – Комфорт крилата им са с дебелина 5 см, дръжките им са тип цял шилд, а при тези от серия Уют крилото е 7 см, дръжките са в зависимост от модела – цял шилд или розетка. Можете да сте спокойни и с поставеното допълнително гумено уплътнение, съдействащо за по-добра изолация на крилото.

Размери при серия Уют

• 90/197 см
• 96/200 см

Размери при серия Комфорт

• 86/197 см
• 90/197 см
• 96/200 см

Структурата на крилото на всички метални врати е сходна. Имат по един метален лист от всяка страна, в средата между тях пространството е запълнено с „пчелна пита“ – изолация, която е допълнително оребрена. Покритието е различно спрямо моделите – съответно топло пренесено и машинно поставено фолио (PVC) или крилата са праховo боядисани. При модели 516 и 539 праховата боя е с UV защита, а самата врата е пригодена за външни условия, издръжлива на влага, ниски температури, сняг, дъжд, което я прави напълно адекватна за входна врата на къща.

Каси

Металните врати са с 10 см щокова каса. Те имат метални первази само от едната страна, другата страна остава за довършване. Ако клиентът не желае да се ангажира и с обръщане на зида си можем да предложим вариант – да облечем стената с уширителна планка и первази от интериорните врати в цвят, който ще е най-подходящ с цвета на входната врата.

Предимства

Популярността на вратите от този вид се дължи на огромните плюсове, които имат в характеристиките си:

  1. Металните врати са с фабрично вграден праг. Така няма да им се налагат довършителни дейности след монтажа и да се търси майстор, който да им изгради праг. Неговата височина е от 4 до 6 см, спрямо конкретния модел.
  2. Тяхното заключване е многоточково. Притежават две заключващи системи. При заключване на основната ключалка, освен странично в касата от страна на бравата, активни шипове влизат, както в прага, така и в щурца или казано по друг начин – в три посоки. Допълнителната заключваща система активира шипове, които влизат само странично в касата от страната на бравата. При някои от входните врати присъства и върток за нощно заключване, който активира един шип и докато е заключена вратата, чрез него от вътрешната страна, отвън никой не може да влезе. Трябва първо да се освободи въртокът.
  3. Пантите са напълно скрити. Те са позиционирани във вратата и не се виждат в затворено положение, независимо дали сте пред вратата или вътре. Това оказва голямо влияние при избора, поради идеята, че те търсят сигурност и когато пантите не са лесно достъпни за външни лица те не могат да бъдат прерязани, счупени или да се направи друга манипулация с тях.

Схема на структурата на метална входна врата

Структурна схема на метална входна врата

1. Изолационен материал;
2. Оребрение съставено от метални профили;
3. Брава (периферна) с метални шипове;
4. Oсновна секретна брава;
5. Допълнителна секретна брава;
6. Шпионка;
7. Метален лист с прекрасен дизайн;
8. Покритие (прахова боя/машинно поставено топло пренесено PVC фолио).

Независимо, че металните врати се внасят от Китай и понякога неоснователно будят подозрение у клиентите, те имат достатъчно предимства, които доказват качеството на продукта. Тяхната цена е по-бюджетна и дава възможност за избор.