С каква дебелина трябва да бъде входната врата

С каква дебелина трябва да бъде входната врата

В търсене на качествен продукт се появява известно влечение, когато купувачът иска да види дебела и стабилна входна врата на прага си. Смята се, че колкото по-дебела е входната врата, толкова по-големи са нейните характеристики.

Входните врати с дебелина 8 см и повече се водят за дебели и стабилни врати. Разбира се, дебелата входна врата изглежда доста солидна и привлекателна, вдъхва увереност, нейната дебелина говори сама за себе си, но нека да разгледаме плюсовете и минусите на такава врата.

Увеличаването на дебелината на крилото на вратата и дълбочината на рамката на вратата ви позволява да увеличите обема на топло и звукоизолиращия пълнител. Несъмнено дебелината на вратата има важна роля за такива характеристики като топло и звукоизолация, но при условие че се използват висококачествени изолационни материали.

Пълнеж и изолация

Когато избирате по-дебела блиндирана врата, най-важно е да обърнете внимание на това какъв пълнеж съдържа вратата. Шумо и топлоизолирана ли е? Притежавайки такава информация, можете независимо да оцените изчислените показатели за изолация на вратите въз основа на таблични данни за топлоустойчивост и намаляване на шума на съответните материали.

Има вероятност вратата да е дебела, но в действителност да не осигурява защита срещу студ и шум. В резултат на това времето и парите се хвърлят на вятъра.

Добре е да се знае, че апартаментите на стария тип жилищни сгради не винаги съответстват на изискванията на съвременните строителни норми и могат да имат между апартаментни стени и прегради с по-лоша топло и звукоизолация от избраната блиндирана врата. Висококачествените входни врати трябва да бъдат не само с добра здравина, но и с добра устойчивост на взлом, което най-често се осигурява не от дебелината на металния лист, а от система от профили и прегради вътре в крилото на вратата и рамката на вратата, за да се предпазят от различни методи за счупване на сила и излагане на механичен инструмент.

Добре е да се има предвид на факта, че дебелите врати от сложни конструкции са устойчиви на взлом, с масивна декоративна облицовка. Такъв тип врати са доста масивни и това не може да не се отрази на комфорта при отваряне и затваряне на вратата. Масивните врати може да причинят значителни неудобства на децата и възрастните хора.