You are currently viewing С каква дебелина трябва да бъде входната врата

С каква дебелина трябва да бъде входната врата

Качественият продукт, когато говорим за сектора входни врати, определено се характеризира със своята дебелина и стабилност. Всеобщо мнение е, че масата и дебелината добавят висока стойност на вратите.

Входните врати с дебелина 8 см. и повече се водят за дебели и стабилни врати. Разбира се, дебелата входна врата изглежда доста солидна и привлекателна и вдъхва увереност. Нейната дебелина говори сама за себе си, но нека да разгледаме плюсовете и минусите на такава врата.

Увеличаването на дебелината на крилото и дълбочината на касата на вратата, Ви предоставя да получите по-качествен топло и звукоизолиращ пълнеж. Несъмнено дебелината на вратата има важна роля, относно предпазването от разликите в температурите навън, но при условие, че се използват изолационни материали, доказали своите свойства.

Пълнеж и изолация

Когато избирате по-дебела блиндирана врата, най-важно е да проучите точно какъв пълнеж съдържа вратата или казано по друг начин – шумо и топлоизолирана ли е тя. Притежавайки такава информация, можете независимо да оцените изчислените показатели за изолация на вратите въз основа на таблични данни за топлоустойчивост и намаляване на шума на съответните материали.

Има вероятност вратата да е дебела, но в действителност да не осигурява защита срещу студ и шум. В резултат на това времето и парите се хвърлят на вятъра.

За съжаление се оказва, че апартаментите от стария тип жилищни сгради не винаги съответстват на изискванията на съвременните строителни норми и могат да имат между апартаментни стени и прегради с по-лоша топло и звукоизолация от избраната блиндирана врата. Високото качество при нея е свързано, не само във връзка със здравината им, но и с добрата устойчивост на взлом и предпазване на дома от кражба. Тя най-често се обуславя, не от сантиметрите на металния лист, а от система от профили и прегради, намиращи се в крилото и касата на вратата, за да се предпазят от различни методи за счупване със сила и излагане на нерегламентирано механично отваряне.

Известно е, че дебелите врати със сложни конструкции са устойчиви на взлом и имат декоративна облицовка. Такъв вариант врати са доста масивни и това не може да не се отрази на комфорта при отваряне и затваряне на вратата. Масивните врати може да причинят значителни неудобства на децата и по-възрастните хора, тъй като са доста по-тежки от другите.