Как да коригирам проблем със заключването на вратата

Как да коригирам проблем със заключването на вратата

Решаването на някои от тези проблеми със заключването на входната врата може да бъде относително просто и лесно, ако знаете какво търсите и как да подходите към ситуацията. Трябва обаче да знаете, че ще ви е необходим опитът на жилищния ключар или търговския ключар, ако проблемите със заключването на входните врати са по-сложни, отколкото изглеждат:

Свързващите винтове на вратата

Ако свързващите винтове във вашата ключалка на входната врата са откачени, просто трябва да ги затегнете. Това решение обикновено е „Направи си сам“ и включва само използването на подходяща отвертка. Ако нямате такъв, винаги можете да се насочите към местния магазин за инструменти, за да го вземете. След като имате подходящата отвертка, затегнете винтовете обратно на място.

Механика на ключалката

Ако и двете горепосочени решения са били неуспешни, това вероятно означава, че проблемите със заключването на вратата са резултат от нещо, което се е объркало с вътрешната механика на вашата ключалка. Ако случаят е такъв, можете да изберете да разглобите ключалката и да разследвате допълнително или да се свържете с битов ключар или търговски ключар, който предлага услуги за ремонт на брави.

Брава за Входната врата

Гаранция на вратата

Силно препоръчваме, ако нито едно от тези съвети не даде резултат / и по-скоро като решение №1 за вас, ако не сте специалист по входни врати / да се запътите към магазина, от който е закупена вратата. Естествено, проверете годността на гаранцията първо. Със сигурност имате такава, но в някои магазини тя е 2г, в други 5г-6г.

Ако гаранцията не е изтекла, най-добрият вариант е монтажистите, които са извършили монтажът на вратата да посетят вашият дом и да погледнат проблема. Те със сигурност ще са запознати с опцията за отстраняването му. Била с демонтаж/регулаж или подмяна, професионалистите си знаят работата. Ще реагират по професионален, лесен и удачен начин.

Освен всичко, този вариант ще бъде и безплатен за вас. Какво по хубаво от това.