You are currently viewing Как да коригирам проблем със заключването на вратата

Как да коригирам проблем със заключването на вратата

Постигането на решение за отстраняването на неприятни ситуации със ключалката на входната врата, се оказва относително просто и лесно, ако знаете какво търсите и как да подходите към ситуацията. Наред с забравянето, къде държите ключовете на входната врата, идват и други, за щастие, разрешими проблеми със заключването.  Трябва обаче да знаете, че ще Ви е нужен опитът на жилищния ключар или търговеца, ако проблемите със заключването на входните врати са по-трудни за отстраняване, отколкото първоначално изглеждат:

Свързващите винтове на вратата

Ако съединяващите винтове във Вашата ключалка на входната врата са откачени, просто трябва да ги затегнете. Това решение обикновено е в графата „Направи си сам!“ и включва само използването на подходяща отвертка. Ако нямате такъв, винаги можете да се насочите към местния магазин за инструменти, за да го вземете. След като имате подходящата отвертка, затегнете винтовете обратно на място.

Механика на ключалката

Ако сте пробвали и двете предложения за разрешаване на проблема и те не са дали задоволяващ резултат, това вероятно означава, че несъответствията със заключването на вратата са резултат от нещо, което се е объркало с вътрешната механика на Вашата ключалка. Ако случаят е такъв, можете да изберете да разглобите ключалката и да разследвате допълнително или да се свържете с битов ключар или търговски ключар, който предлага услуги за ремонт на брави.

Брава за Входната врата

Гаранция на вратата

Силно препоръчваме, ако ситуацията при Вас не се повлиява от нищо споменато дотук / и по-скоро като решение №1 за Вас, ако не сте специалист по входни врати / да се запътите към магазина, от който е закупена вратата. Естествено, проверете годността на гаранцията първо. Вие имате право на нея със сигурност, ако не е минал периода, съответно някъде е 2 г., в други 5 г. или 6 г.

Ако гаранцията не е изтекла, най-добрият вариант е монтажистите, които са извършили монтажът на вратата да посетят Вашия дом и да погледнат проблема. Те определено ще са запознати с опцията за отстраняването му. Било с демонтаж/регулаж или подмяна, професионалистите ще съдействат и ще реагират по професионален, лесен и удачен начин. Освен всичко, този вариант ще бъде и безплатен за Вас. Какво по хубаво от това!