You are currently viewing Комбинация на интериорна врата с подова настилка, задължително ли е?

Комбинация на интериорна врата с подова настилка, задължително ли е?

Когато планирате интериора си, много ще Ви помогне, когато имате ясна представа в ума си как искате да изглежда завършеният Ви дом. Но независимо дали го строите сами, ремонтирате или сте строителна фирма, истината е, че често се сещаме за вътрешните врати най-накрая. Това е много жалко, защото наистина е задължително вратите Ви да си отиват на всичко останало в дома Ви – от пода до тавана. Разкошно обзаведената стая губи смисъл, ако тя не си отива с вратата, която води и излиза от пространството.

Домът с дизайн в тон

Много хора днес предпочитат еднакъв дизайн на вратите за цялата си къща. Оттук произлизат много предимства, които създават усещането за хармония в цялото пространство. И с възможността за различни цветови облицовки за един и същ дизайн, можете да имате варианти със същия външен вид. Насочвайки се към този подход, Ви молим да се уверите, че вратите ще си отиват с подовата настилка във всяка стая, съобразявайки се с двете лица на вратата. Не само това дали ще върви и с нюансите на боята или тапетите? Например, искате ли в кухнята дървесният цвят на Вашата врата да съвпадне с дървото на Вашата маса или шкафове?

Общо правило е, че два броя мебели, които изглеждат почти еднакво, но не си съвпадат съвсем точно, повече се набиват повече на очи, отколкото два отделни и различни мебели. Казано с други думи, дъбовият цвят врата може да не си отива с дъбовия под с малко по-различен нюанс. Докато същата врата може да изглежда страхотно с тъмносивите Ви плочки в кухнята. Насочете се към допълващи се, а не строго съвпадащи артикули и ще постигнете голяма „дълбочина“ на цялостния облик.

Тренд в сиво

Сивият цвят продължава да не показва признаци на по-слабо търсене като цвят в тенденцията и вратите не са изключение. Сивата разкош на част от нашите интериорни врати, е съвременна класика, която придава страхотен стил на много интериори. Но преди да изберете врати за цялата Ви къща, помислете отново за подовата настилка и останалата част от Вашата дизайнерска палитра. Всъщност сивото е чудесен цвят за съчетаване с богата гама от различни бои. Много е възможно обаче да има някои настилки и стилове, с които няма да се съчетае, например тухлено-червена теракота на пода.

Съчетаване с ламинат

Едно от предимствата на ламинатите е равномерният им вид. Някои предпочитат грапавината също като на естественото дърво, докато други харесват гладката привлекателност на ламината. Това е въпрос на лични предпочитания. Едно нещо, което може да искате да имате предвид е, че двете неща може и да не вървят едно с друго. Вашата гладка ламинатна врата може да не е идеалният избор за Вашите плочки за кухня в провансалски стил, така че вземете предвид вида, който искате, като имате предвид общия резултат.

Различни врати в целия дом

Има хора, които предпочитат да изберат различни видове врати в целия си дом, за да придадат по-индивидуален вид. Предимствата на плътните модели врати, не са за пренебрегване, защото лесно се съчетават. Ако избирате обаче различни врати в цялата къща, следвайте същите правила като по-горе. Обмислете внимателно пространството край вратата и най-вече настилката, за да получите като резултат хармонична визия.

Как да проверите дали Вашата врата се съчетава с Вашата настилка?

Много е хубаво да си представяте картинката в главата си и по-точно как ще изглежда Вашето вътрешно пространство. Но винаги е добре да проверите дали визуалните Ви представи ще съответстват на реалността.