You are currently viewing Как да постигнем стилно и красиво излъчване на дома?

Как да постигнем стилно и красиво излъчване на дома?

Това е въпрос вълнуващ мнозина. Ето и нашите съвети към Вас за нови интериорни врати, защото точно те са в основата на интериора и важен акцент към него. Всеки един, ценящ домашния уют, би направил обновяване на старите интериорни врати.

Материалите при интериорните врати

Днес на пазара има голямо разнообразие от модели и стилове интериорни врати. В цветови гами и различни материали на изработка – масивно дърво, ПВЦ, ПДЧ, MDF, HDF, врати от закалено стъкло или фурнировани врати.

Вратите, за които е използвано масивно дърво се произвеждат от иглолистна или широколистна дървесина, тя е по-мека и много лесна за обработка и по-евтина. По-скъпа и по-тежка за обработка е широколистната дървесина, затова и вратите изработени от нея са по-скъпи. Дървените врати  са идеални за изпълнение на фризови елементи, вертикални или хоризонтални. Ако желаете да притежавате, по-здрава и тежка врата, препоръчително е да се спрете на такава от масив с фриз.

Интериорни врати и тяхното разнообразие

Вратите могат да бъдат със стандартни размери в широчина и височина, в зависимост от индивидуалните желания и потребности на клиента. Съвременните модели биват предлагани с различни цветове с модерна интерпретация, с която може да преобразите декора и стила в дома Ви. Устойчивите материали, които са приложими във вратите, се допълват и с високи технологии. Големият избор в момента на пазара варира от съвременен класически вид до екстравагантни иновации. Предлагат се комбинации от кожа и дърво, стъкло – съчетано с мат и цветно, дори и масивно дърво с вградени камъни Swarovski.

Плъзгащите се врати също за предпочитани и желани. Те могат да се предвижват по релси разположени успоредно на стената или могат да бъдат скрити в самата стена. Те доставят голямо удобство и са доста функционални. Могат да бъдат с едно или с две крила, с различна широчина и височина. Странно, но има и врати, които са до височината на тавана, дори врати, които се сгъват под формата на ветрило. Друга модерна визия за врата е тази сливаща се със стената. Загадъчна и доста ефектна!

Не забравяйте наред с интерирните врати, да обърнете внимание и на входа на жилището си. Изборът на входна врата, според стила на обзавеждането е също още един плюс за пълния синхрон в дизайна.