You are currently viewing Основни съвети как да съчетаем цвета на вратата с цвета на пода

Основни съвети как да съчетаем цвета на вратата с цвета на пода

В зависимост от нашия стил и линия на жилището ни, вратите могат да бъдат, както изключително екстравагантни, така и много незабележими. Всеки сам взема решение как да претвори дома си.

Като интериорните врати допринасят за характера и духа на стаите, така че живущите да усещат уют и комфорт. Има един аспект, който е много важен за хармонията в интериора – вратите и пода да си взаимодействат! Ще попитате как – така, че да образуват едно цяло, без да губят своята индивидуална красота.

Основен принцип при избор на цвят

Определено, решението за избор на конкретен цвят е трудно, не само от страна на подовата настилка, но и от страна и на вратата. Както всеки един от нас знае и вижда, на пазара има изключително богата и разнообразна палитра от цветове и модели, както на вратите, така и на подови настилки. Стига да сте постоянни в търсенето, ще попаднете на точните тонове.

За да изпитате удовлетворение и Вие като краен потребител, съществуват няколко основни и водещи принципи, с които е добре да се съобразите. Като основният принцип за избора на врата и под е използването на близък цвят. Това е простичко правило, но добре работещо и даващо изключително надеждни и чудесни резултати. При него вратите и пода са в еднакво близък цвят и са от една и съща текстура, като например от дърво.

Свободата да заложите на контраста

Разбира се, че може и да заложим и на известна доза свобода, като например една идея по-светла врата, в комбинация с по-тъмна подова настилка, което определено дава една голяма стилна завършеност на дома. Всеки може да прецени кой точно цвят и модел, да избере спрямо другия интериор в съответното помещение. Идеята е всичко да хармонира и създава уютна обстановка.

Определено подхода на контраст между вратата и пода е много по-предизвикателно, спрямо това да сливате и напасвате цветовете, защото не винаги това, което имате като идея и виждане успява да се приложи в реалността!

Още много е писано по темата как да изберем цвета на интериорните врати, така че не мислим че ще имате проблем с това, особено с разнообразието, което ще намерите при нас!