Основни съвети как да съчетаем цвета на вратата с цвета на пода

Основни съвети как да съчетаем цвета на вратата с цвета на пода

В зависимост от нашия стил и линия на жилището ни вратите могат да бъдат както изключително екстравагантни така и много не забележими. Но това определено всеки от нас решава и прави в своя дом.

Като интериорните врати могат да предадат и доза характер и стил на нашия дом, така че ние да се чувстваме комфортно и уютно. Но наистина е много важно вратите и пода да си взаимодействат, така че да се създава една стилна атмосфера и ние поглеждайки го да ни доставя удоволствие.

Основен принцип при избор на цвят

Определено решението за избор на конкретен цвят е трудно, не само от страна на подовата настилка, но и от страна и на вратата. Както всеки един от нас знае и вижда е, че на пазара се предлага изключително богата и разнообразна гама от цветове и модели както на вратите, така и на подовата настилка.

За да сме доволни и ние като краен потребител съществуват няколко основни и водещи принципи, които е добре да спазваме. Като основния принцип за избора на врата и под е принципа на подобието, който наистина доста добре сработва и дава изключително добри и надеждни резултати. Като при него вратите и пода са в еднакво близък цвят и са от една и съща текстура, като например от дърво.

Свободата да заложите на контраста

Разбира се, че може и да заложим и на известна доза свобода, като например една идея по-светла врата и да заложим на по-тъмна подова настилка, което определено дава една голяма стилна завършеност на дома. Всеки един от нас може да заложи на цвят и модел, който спрямо останалият интериор на всяко едно помещение да стои и създава определен уют.

Определено подхода на контраст между вратата и пода е много по предизвикателно, спрямо това да сливаме и напасваме цветовете, защото не винаги това което имаме като идея и виждане успяваме да го пресъздадем и в реалност!