Видове интериорни врати чрез метод на отваряне

Видове интериорни врати чрез метод на отваряне

Съвременният пазар на интериорни врати(акордеон и книга), въртящи се (рото).

Люлка

Напоследък се появиха много нови механизми, които позволяват на интериорните врати да опишат напълно невероятни траектории в пространството и в същото време да спестят място. Но най-популярните все още са класическите люлеещи се врати. И това не е случайно, защото именно този дизайн е най-простият, най-евтиният, най-издръжливият и най-добре изпълнява основната функция – изолация на помещенията. Благодарение на правилния монтаж и поставяне на бримки се постига плътно прилягане на платното към вестибюла на кутията.

Плъзгане

Най-популярни са плъзгащите се врати на прост ролков механизъм, скрити под декоративна лента, в цвета на крилото на вратата. Когато е затворен, отворът се затваря визуално. Между платното и стената винаги има празнини, необходими за нормалното движение на вратата. В стандартна форма тези врати не могат да се заключват и звукоизолацията на практика отсъства. Има начин леко да се коригира ситуацията, но затова е необходимо да се монтира допълнителен елемент – тяга, към който крилото на вратата ще се прилепва в затворено положение. За да подобрите звукоизолацията, конструкцията може да бъде оборудвана с уплътнение с четка.

Мида

Широкият вход включва монтаж на две подвижни листа, така че тези врати се наричат двукрили. Обикновено тези крила са с еднакъв размер, но има така наречените врати и половина. Ако ширината на отвора е 130 см, тогава мнозина предпочитат да инсталират едно широко платно (80 см) и едно тясно (обикновено 40 см). Обикновено се затваря тясно крила, затова резето се врязва в платното.

Книга за врати

Да, отстрани на отвора, където се отваря вратата, е необходимо по-малко място, отколкото за конвенционална люлееща се врата. Но в отворено състояние вратата на книгата е перпендикулярна на отвора, а не по протежение на стената. И освен това, вратата вече е две дебелини на крилото на вратата. Но по отношение на изолационните качества този дизайн не е по-нисък от обикновените врати и не е много по-скъп по отношение на компонентите.

Двукратна система

Много подобна на книга с врати, когато отворите вратата също се сгъва наполовина. Разликата е, че траекторията на движението на крилата се задава от скъп механизъм. Вратата се отваря, сгъва се и заема позиция по протежение на стената, като нормална люлка. Много интересна кинематика, удобен и приятен за използване механизъм, превръща обикновена врата на книга в ултрамодерна система. В същото време вратата може да бъде заключена, има отлична звукоизолация, не претрупва отвора.

Невидима система

Траекторията на вратата, оборудвана с механизъм като конвенционален плъзгащ се. Единствената разлика е, че самият механизъм изобщо не се вижда. Той е напълно скрит между горната част на отвора и крилото на вратата. Друга разлика е, че е необходим допълнителен опор, за който ролките са монтирани в долния край на мрежата.