Интериорните врати и техните каси
faktori opredeljashti cenata na interiornite vrati

Интериорните врати и техните каси

Когато влизате в едно жилище обикновено първото впечатление, което си създавате за дома  и собствениците е от въвеждащото помещение. Най-често там са разположени интериорните врати за всички стаи. От значение за тях са дизайна, цвета и компонентите им. Оказва се, че правилният избор на модел е само половината свършена работа, когато става въпрос за интериорни врати. Красивият им и цялостен облик впечатлява. Той се постига с правилна по форма и размер каса. На пазара се предлагат няколко варианта каси и первази:

Права каса с фиксирана широчина – 10 см и прави первази. Много често се използва, когато дадена интериорна врата, ще се поставя за пространства като „в тунел”, поради невъзможността да се сложат первази. Тази каса може да  се монтира с первази от едната или двете страни. Те не влизат в самата каса, а се поставят отстрани. Това налага модела да се използва само за прави и много равни стени.

Към първата каса може да се добави уширителна планка, като така се покрива зид до 38 см. При този вариант може да има щоков монтаж с первази от едната страна или от двете, в зависимост от желанието на клиента и това дали има място за тях.

Обла регулируема каса с плаващи первази от двете страни. Первазите, влизат в специален отвор в касата и това, че се регулират позволява успешно да се напаснат на криви стени и да покрият неравностите. Възможностите за обличане на зид с тези модели каси са в голям диапазон. Започват от 7 см и достигат до 49 см, когато се допълнят с уширение.

Не подценявайте касата и изберете подходящ модел за интериорните врати, тъй като тя е онзи малък, но много важен детайл, който допълва и завършва вратата и придава чувство на композирана и добре съчетана обстановка.