You are currently viewing Интериорните врати и техните каси

Интериорните врати и техните каси

Влизайки в един дом, всеки един посетител, съзнателно или не, си прави изводи за домакините. Въвеждащото помещение е коридора. В него са разположени вътрешните врати, които дават достъп до стаите в жилището. Техният цвят, съпътстващите компоненти и дизайнът им, определят първото впечатление.

Въпросът разглеждащ избора не се свежда единствено до моделите на интериорните врати. Имате задача да изберете още няколко неща, свързани с това. Освен тях е нужно и важно да разгледате размерите и формите на касите. Те са неделим елемент и формира цялостния образ на вратите.

Можете да намерите, следните видове рамки / каси/ и первази:

Първият вариант включва: Фиксирана права каса с ширина 100 мм. плюс прави первази. Много често се използва, когато дадена интериорна врата, е предвидена да се инсталира в пространство като „в тунел”, заради невъзможността да се приложат первази. Тази каса може да се инсталира, по желание, с первази от едната или двете страни. Те нямат досег със самата каса, а се поставят отстрани. Това налага модела да се използва само за изключително прави и много равни стени.

Към първата рамка може да се добави разширяваща планка, като така се обхваща зид до 38 см. Това дава възможност да се възползвате от щоков монтаж, с первази от едната страна или от двете, определящо е желанието на клиента и това дали, има място за тях.

Втори вариант имате със заоблена регулираща се каса, с плаващи первази от двете страни. Последните влизат в специален отвор в касата. Това, че се регулират, носи успех, те да се напаснат на не толкова равни стени и да скрият неравностите. Възможностите за обличане на зид, с тези модели каси, са в голям диапазон. Започват от 70 мм. и достигат до 490 мм., когато се допълнят с уширение.

Съществуват митове за интериорни врати, които са свързани, както с касите, така и с монтажа им. Запознайте се с тях и занапред, не подценявайте касата и се спрете на подходящ модел за вътрешните си врати, защото тя е онзи малък, но съществен детайл, който допълва и завършва вратата и придава чувство на композирана и добре съчетана обстановка.