You are currently viewing Митове за интериорните врати, които не може да не сте чували

Митове за интериорните врати, които не може да не сте чували

Както за всяко едно друго нещо, така и за интериорните врати също има митове, които в тази статия ще „развенчаем”.

1. Интериорни врати в панелно жилище не могат да се подменят без да трябва да се демонтира лята метална каса – напълно невярно! Предлагат се каси „панел”, които се поставят върху металната Ви каса. Това няма да намали отворът Ви с 10см, както доста често се твърди. Тези каси са специални и при тях стесняването е с около 3-4 см. Тези каси Ви спестяват къртенето на метални каси, което от своя страна е свързано освен с доста разходи, така и с почти основен ремонт на жилището ви.

Каса Панел - Интериорни врати Gradde

2. Вратите се монтират преди да са завършени стени – това също е невярно! Още след първият си ремонт ще видите колко е грешно това. Представете си, че сте си монтирали много красиви интериорни врати, когато обаче майсторът Ви (или Вие) започнете да боядисвате стени с латекс например. Колкото и прецизно да работите винаги някаква пръска или капчици падат по вратите. За да предотвратите максимално това, е възможно да облепите или да покриете целите врати с нещо, което отнема прекалено много време и усилия.

3. Вратите се монтират преди да бъде готова настилката – поредният мит, който ще бъде разбит на „пух и прах”. Ако първо поставите вратата си, а след това положите настилката съществуват 2 сценарият:

– първият, ако нивото се повдигне прекалено много крилото опира в настилката и е възможно въобще да не може да се отвори. Което автоматично значи, че ще трябва вратата да се подрязва допълнително, това обаче може да се прави само със специални машини. След това много внимателно да се кантира, за да нямате проблем в бъдеще с отлепено покритие на вратата.

– вторият – предвидили сте, че нивото Ви ще се повдигне с повече от колкото реално това е станало. Вратата е поръчана по един размер – тоест ако не сте достигнали определеното ниво – под вратата ще остане дупка, през която ще духа, ще свети и определено няма да ви е много комфортно. Ще трябва да слагате някакви прагове, които да компенсират това.

4. Касите на вратите трябва да бъдат „на щок” – тоест вратата да има первази само от едната страна. Това обаче означава, че няма да е покрит целият Ви зид и ще трябва да ангажирате някой друг майстор да се заеме с „обръщането на зида”. Касата с 2 плаващи перваза, позволява да се прикрият несъвършенства по отворите Ви.

Преди да започнете с подмяната на вратите си, обърнете внимание на тази статия.