You are currently viewing Как да изберем цвета на интериорните врати?

Как да изберем цвета на интериорните врати?

Всеки иска да притежава дом, поне малко доближаващ се до снимките, които е наблюдавал с възхищение и възторг. Идеите, които могат да се откраднат са много и касаят, както украсата от предмети, така и интериорните врати. Не подценявайте декорът им и техните каси! За излъчването и красотата на дома не е без значение, той да съответства на обзавеждането.

Какво е водещото правило за добра цветова комбинация?

Цветът на интериорните врати умело може да се съчетае с този на подовата повърхност, както и с дограмата. Ако можем да посочим правило, то би било – спазване на линията на близката тоналност. Ако не сте от хората – експериментатори, спокойно се насочете към него.

Една от най-честите комбинации на цветове е Златен дъб. Този цвят има красива дървесна шарка и мек и топъл златист нюанс. Въпреки, че често вратите са далеч от прозорците, а и често те са закрити с пердета или щори, хармонията между дограмата и вратите създава уют и цялостен завършек на помещението.

Трябва да внимавате с цветовата комбинация между подовата настилка и вратите. В случаите, когато присъства сравнително светла гама за пода в помещението има два варианта за цвета на вратите – или цвят сходен с пода, или цвят по-контрастен от цвета на настилката. Кой вариант ще изберете Вие, е въпрос само на личен вкус.

Площа на жилището има отношение към цвета на вратите

Това твърдение може да Ви изненада, но в него има логика. Жилища, които имат малка квадратура, не се нуждаят от тъмни и тежки врати. Ако се допусне подобно обзавеждане, то визуално пространството би се свило още повече. За такива домове по-добре насочете усилията си към декор в светли тонове.

Входната врата – добър ориентир, за игра на цветовете

Погледнете входната си врата, ако тя не подлежи на смяна и сте доволни от нея, относно външния ѝ вид и нейните качествени характеристики, е редно да се съобразите с нея. Няма как да сложите вътрешни врати, които изглеждат съвсем различно. Стилът на входната врата и интериора са водещи. Необходимо е и той да е близък или същият като новите врати.

За цветовете може да решите, използвайки отново идеята на контраста или близката гама. Ако искате входната врата да е в центъра на вниманието, може да допуснете, тя да е в по-забележим тон, от останалите врати. Противно на това, ако се стремите към хармоничност, се прицелете в близкия цвят.