You are currently viewing Особености на моделите врати от серия Стандарт

Особености на моделите врати от серия Стандарт

Различни модели с много възможности

Красивите интериорни врати, които можете да откриете при нас, от серия Стандарт, предлагат доста голямо разнообразие от цветове, видове и размери на каси и модели. Тези три категории могат да бъдат комбинирани по различни начини, като все пак си имат своите малки особености.

Например, моделите, които могат да са в бяло са: 030, 033, 033-Р, 056, 056-Р, 048 и 048-Р. Другите цветове са: Венге, Светъл дъб, Орех и Златен дъб.

Стъкленият модел 014 е един от общо двата от Стандарт, който предлага крило 60 см. При останалите модели със стъкло, минималната широчина на крилото е 70 см. Основно размерите на крилата са – 197 см. височина и съответно 60, 70 и 80 см. ширина.

Модел 017 е другият, който може да се закупи единствено и само със стъкло и крило с размер 60 см. и 70 см., като е особен и с това, че при него липсва размер 80 см., за разлика от другите модели.

Най-малко разновидности има при модел 021. При него имаме само един размер – 80 см., може да е само в четири от петте цвята във вариант без фрезовка.

Модел 030 е изчистения вариант. При него крилото е гладко, няма стъкло или фрезовка и хубавото тук е, че освен изброените по-горе стандартни размери, има и вариант и от 90 см.

При модели 033, 033-Р, 048, 048-Р, 056, 056-Р, 070 и 070-Р, при вариантите със стъкло можете да избирате между размери 70 и 80 см., а тези с фрезовка имат и вариант 60 см.

Модел 066 можете да го имате в дома си, единствено със стъкло, отново в размери 70 и 80 см.

Съществува чудесна възможност вратите да бъдат произведени като портални, като така може да се постигне визуален ефект – двете крила да изглеждат така, сякаш се сливат (модел 056). Интериорни врати по поръчка са винаги добро решение за по-големи строителни зидове и отвори.

Каса – избор между три варианта

Тук има и три вида каси, като съществува и опция за използване на уширение, за обличане на по-големи зидове. При базовата (каса щок), размера е 10 см. и е само с един комплект первази, но ако се добави уширение, се слага и втори комплект, за по-завършен вид. При облата каса имаме възможност за обличане на зидове от 7 до 36 см., а с уширение се обхваща размер до 56 см. Добра опция предлагат и два вида каса панел – от 55 до 85 мм. и от 130 до 160 мм., с височина до 2030 мм.

Покритие от висока класа

Серията Стандарт може да се похвали с интериорни врати, чието покритие е с отлични качествени характеристики. В същността си това е PVC под формата на фолио, топло пренесено технологично. То е издръжливо на драскотини, а неговата гладка повърхност ще зарадва всяко семейство с това, че се почиства без усилия. Въпреки че в името си съдържа думичката „фолио“, към която за съжаление някои клиенти подхождат с недоверие, покритието гарантира дългосрочност. Поради специфичното технологично изпълнение при нанасяне, то е почти невъзможно да се разлепи или нарани. Разбира се, ако не се прилагат умишлени и груби действия.

Крило, даващо сигурност

Може би, възниква въпросът – от какво са изработени крилата на интериорните врати от серия Стандарт? Структурата представлява рамка от иглолистна дървесина с 4 см. дебелина, която съдържа във вътрешността си оребрен HDF – при плътните и фрезованите модели и стъкло от 4 мм. по цялото протежение на крилото – при стъклените варианти от серията. Конструкцията е подсилена двустранно от 6 мм. HDF плоскости. Стъклото понякога притеснява клиентите, но без основание. Тяхната представа е, че би се случило лесно да се счупи и да стане опасно. Цялата структура предпазва и придържа здраво стъклото, така че да осигури максимална безопасност при използване.

Всички тези характеристики говорят, че вътрешните врати от серия Стандарт се нареждат сред едни от най-качествените на пазара. Избирайки тях, ще направите дома си още по-красив и стилен!