You are currently viewing Как да постигнете синхрон между интериорните врати и мебелите

Как да постигнете синхрон между интериорните врати и мебелите

Интериорните врати са обзавеждане от определящо значение, когато решите да ги сменяте с нови. Също тaка, ако обновявате мебелировката, не оставяйте остарелите си врати.

При основен ремонт се сменят подова настилка, врати, мебели, тапети, и др. Тогава със сигурност няма да Ви препоръчаме всички тези неща да бъдат в един цвят. Това внушава еднообразие във Вашето ежедневие, с такова впечатление биха останали и Вашите гости. Разбира се, не трябва да обзавеждате дома си с прекалено шарени цветове, възможно е да оставите несериозно впечатление у Вашите приятели. Стремейки се, домът Ви да изглежда стилен, елегантен и уютен, трябва добре да подберете и да съчетаете цветовете.

Вътрешните врати и цветовите комбинации с всичко останало

Например, подът и всички интериорни врати да са в един цвят, но по-скоро в различен нюанс. Може вратите да бъдат с една идея по-тъмни, а пода по-светъл, но да са от една цветова гама, а не напълно различни.

Мебелите може да съчетаете с кухненското обзавеждане, например. Днес много актуални цветове на вътрешни врати са тези в светъл и тъмен нюанс на дъба. Ако пък имате предпочитания, стените и пода Ви да са в контраст, тогава е препоръчително, те да са в различаващи се нюанси. Много добре би изглеждало, ако изберете по-светъл нюанс за стените, а по-тъмния оставите за пода. Когато стените са в светъл тон, мебелите трябва да са в по-тъмен, за да изпъкват.

Разположението на мебелите също е много важно, за да изглежда домът Ви уютен и топъл. Сложете си килим, който ще е в синхрон с интериора и Вашите врати.

И сега обърнете по-сериозно внимание на спалнята, това е мястото за отдих и почивка. Съвета ни е да се насочите към избор на удобно легло! Мебелите в спалнята, като например – нощни шкафчета, гардероб, скрин може да съчетаете с цвета на вратите. Може на стените да сложите орнаментни тапети и с тях да съчетаете пердета или щори в спалнята, също и самото покривало за спалнята. А за спалното бельо Ви съветваме да се спрете на цветове, които да са в сходство с всичко в нея.

Отделно, има друго, над което да помислите – разгледайте нашите 10 съвета как лесно да изберете цвят за входната врата и как умело да я комбинирате с интериорните врати и обзавеждането.