You are currently viewing Правила за грижа за вътрешните врати при различни покрития

Правила за грижа за вътрешните врати при различни покрития

Видове и различния при интериорните врати

Интериорни врати с фурнирно покритие

Има два вида покрития за интериорни врати от еко фурнир. Грижата за тях е малко по-различна. За полипропиленово фолио се използват водно-алкохолни смеси или аерозоли с антистатичен ефект, които се използват за грижата за пластмасови изделия.

За еко фурнир, изработен от многослойна импрегнирана със смола и лакирана хартия, се препоръчва използването на лакове за лакирани повърхности. Нежелателно е да се използва състав, съдържащ киселини и основи.

При останалите видове интериорни врати с различни покрития не се изисква голяма презизност и не възникват често проблеми с тяхната поддръжка, но все пак има основни правила.

Интериорни врати с винилово филмово покритие

Повечето съвременни врати в горната част на покривния филм също са покрити със слой лак. С течение на времето, при често почистване на крилото на вратата, лаковият слой изтънява, което води до избледняване на покритието. Чрез химическо чистене можете напълно да забавите този процес. Въз основа на това е по-добре да предпочетете фланелените кърпички за отстраняване на прах от повърхността на вратата и да използвате почистващи препарати в случай на спешност.

Интериорни врати с PVC покритие

Поливинилхлоридът е покритие, което може да се почисти бързо и без никакви проблеми с помощта на това, което идва под ръка. При почистването на PVC ще ви помогне обичайната гъба и сапунен разтвор, структура на водно-алкохолна основа. Също така подходящи аерозоли за грижа за пластмасови изделия. Не се препоръчва използването на средства за PVC покритие, които съдържат маслени вещества, за да се предотвратят разлепяне на покритието върху крилото.

Интериорни врати с естествено покритие от фурнир

Естественият фурнир се обработва по различни начини, което определя в бъдеще какво означава да почистите интериорната си врата. Използват се главно полирания за матови или полирани повърхности. По-добре е да следвате инструкциите на производителя. Ако в инструкцията за междинни фурнировани врати не е посочено нищо подобно, по-добре е да се извърши от някой майстор, който има опит в това начинание.

За всички горепосочени опции за покритие на интериорни врати е строго забранено да се използва почистване с твърди четки и абразиви, също така не се препоръчва да се използват прахове за почистване на интериорни врати, по-добре е да се предпочитат кремообразни и течни продукти.