You are currently viewing С какво трябва да се съобразите при избора на интериорни врати?

С какво трябва да се съобразите при избора на интериорни врати?

Вътрешните врати и взимането на решения по отношение на техния стил и цвят, не е лесна задача и изисква много повече обмисляне, отколкото най-вероятно очаквате. Интериорните врати са съществена част от декора на Вашия дом – допълват и го завършват изцяло. Те разделят различните пространства, скриват складовите Ви помещения и могат да подобрят очарованието на Вашето жилищно пространство. В редовете по-долу ще се информирате, какво точно да съобразите при така важния избор на интериорни врати.

Разгледайте опциите за материала на изработка на вратите

Интериорните врати са толкова различни с техните материали и стилове. Някои имат куха сърцевина, други са от масивно дърво, а трети са от HDF, MDF, ПДЧ или с изолация пчелна пита, вариантите са много, дори стъклени. Предпочитан материал за врати е HDF-а. Той представлява ситно смлени дървестни частици смесени със смоли и лакове. Плюс при него е, че е влагоустойчив, ако пък изберете интериорна врата със запълнено крило от типа пчелна пита, тя ще изолира допълнително помещенията. Врати, съдържащи стъклени елементи или са напълно стъклени, са перфектни за хол, като те ще пускат достатъчно естествена светлина и в съседното Ви помещение, а за банята и спалнята се предлагат и варианти с матирано стъкло, за да запазите уединението в помещението.

Перфектния цвят на интериорната врата

Изберете цвят на вратата, който ще е подходящ на дизайна във всяко помещение. Ако търсите синхрон и хармония в жилището, цвета на вратата трябва да е близък до подовата настилка и да се комбинира добре с цвета на стената.

Ако е желан при Вас контраста – вариант с тъмни интериорни врати в цвят Венге или Орех Рибейра и светла подова настилка, ще се сдобиете с пълен контраст и ефекта ще е уникален, ако пък и стените са Ви в по-светъл цвят, интериорният дизайн ще бъде по-изразителен и свеж. Изборът е изцяло Ваш преценете, кой вариант подхожда на Вас и Вашето жилище.

Стил на интериорни врати

Всяка вътрешна врата трябва да съответства на интериора на Вашия дом. Трябва да помислете също за размера на стаята и за какво се използва, когато избирате стил. Например, украсената прекалено интериорна врата, би добила натруфен външен вид за една твърде малка стая.

Стил и посока на отваряне на вратата

Посоката на отваряне

Разберете, по какъв начин искате да се отваря вратата Ви! На вътре в стаята или извън стаята? Вратите на спалнята обикновено се задвижват навътре към стаята, докато вратите, разделящи общите помещения, могат да варират, според пространството, с което разполагате. Изберете посоката, която чувствате най-естествена за Вас.

Цената

Цената е определящ фактор за доста от хората, но е важно и трябва да се съобразите и с качеството на вратата, защото евтиното понякога излиза по-скъпо. За целта трябва да проследите добре пазара, да сте добре запознат с качеството и производството на интериорната врата и всеки един детайл от нея. Попитайте търговците на вратите за гаранционните срокове, който Ви дават. Колкото е по-голяма, толкова е по-добре, защото и тя е гарант за качество.

Думите ни за финал са, че изборът на правилните и подходящи интериорни врати не е лесна задача. Погледнете още и нашето ръководство на купувача за вътрешни врати, със сигурност ще Ви е полезно. Насочете се към нашия шоурум за врати, който не е от вчера на пазара, а е с голям опит. При нас ще Ви обърнат внимание компетентни търговски представители и ще получите информация, която ще Ви съхрани много от времето и усилията.