С какво трябва да се съобразите при избора на  интериорни врати за вашия дом?

С какво трябва да се съобразите при избора на интериорни врати за вашия дом?

Изборът на правилните интериорни врати за завършване на интериора на дома ви не е лесна задача и изисква много повече обмисляне, отколкото може да се очаква. Интериорните врати са съществена част от декора на вашия дом. Те разделят различните пространства, скриват складовите ви помещения и могат да подобрят очарованието на вашето жилищно пространство. В тази статия ще опишем с какво точно трябва да се съобразите при избора на интериорни врати.

Разгледайте опциите за материала на изработка на вратите

Интериорните врати могат да бъдат изработени от различни материали. Някои имат куха сърцевина, други са от масивно дърво, а трети са от HDF, MDF, ПДЧ или с пълнеж пчелна пита, предлагат се и варианти изцяло остъклени. Предпочитан материал за врати е HDF-а. Той представялява ситно смляни дървестни частици смесени със смоли и лакове. Плюс при него е, че е влагоустойчив, ако пък изберете интериорна врата с пълнеж Пчелна пита, тя ще изолира допълнително помещенията. Стъклените врати са перфектни за хол, като те ще пускат достатъчно естествена светлина и в съседното ви помещение, а за Банята и спалнята се предлагат и варианти с матирано стъкло за да запазите уединението в помещението.

Перфектния цвят на интериорната врата

Изберете цвят на вратата, който ще е подходящ на декора във всяка стая. Ако търсите синхрон и хармония в жилището. Цвета на вратата трябва да е близък до подовата настилка и да се комбинира добре с цвета на стената.

Ако пък търсите контраста- вариант с тъмни интериорни врати в цвят Венге или Орех Рибейра и светла подова настилка би се получил доста голям контраст и ефекта ще е уникален, ако пък и стените са ви в по-светъл цвят, интериорният дизайн ще бъде по-изразителен и свеж. Изборът е изцяло ваш преценете, кой вариант подхожда на вас и вашето жилище.

Стил на интериорни врати

Всяка интериорна врата трябва да съответства на интериора на вашия дом. Трябва да помислете също за размера на стаята и за какво се използва, когато избирате стил. Например, украсена интериорна врата ще изглежда твърде натруфена в малка стая или килер.

Стил и посока на отваряне на вратата

Посоката на отваряне

Разберете по какъв начин искате да се отваря вратата ви. На вътре в стаята или извън стаята? Вратите на спалнята обикновено се отварят навътре към помещението, докато вратите, разделящи общите помещения, могат да варират, според пространството с което разполагате. Изберете посоката, която чувствате най-естествена за вас.

Цената

Цената е определящ фактор за доста от хората, но е важно и трябва да се съобразите и с качеството на вратата, защото евтиното понякога излиза по-скъпо. За целта трябва да проследите добре пазара, да сте добре запознат с качеството и производството на интериорната врата и всеки един детайл от нея. Попитайте търговците на вратите за гаранцията, която ви дават. Колкото е по-голяма, толкова е по-добре, защото и тя е гарант за качество.

За финал ще кажем, че изборът на подходящите интериорни врати не е лесна задача. Насочете се към нашия Шоурум за врати, който не е от вчера на пазара, а е с голям опит и при нас ще Ви обслужат компетентни търговски представители и ще получите информация, която ще Ви спести много време и усилия.