Стилове интериорни врати

Стилове интериорни врати

Преди да закупите нова интериорна врата, има няколко неща, които трябва да имате предвид.

Тип на вратата

Има два вида интериорни врати: предварително окачени и плоча. Предвесената врата, която включва: монтирана на рамка, врата и панти, е готова за инсталиране и използване с подготвен отвор. Вратата с плоча е основна. Tова е само вратата и не включва рамка, панти или комплект дръжки. Вратите на плочите са недовършени (което означава, че изискват боядисване или оцветяване) или завършени и готови за окачване.

Размер / измерване

Отворите и размерите на интериорните врати са особено важни при инсталиране или подмяна на вътрешна врата. Когато подменяте съществуваща врата с предварително окачена врата, изберете такава, която има същите размери като съществуващата. Стандартните ширини за интериорни врати са 24, 28, 30, 32 и 36 инча, докато височината трябва да бъде минимум 80 инча. За плоча на вратата измерете ширината, височината и дебелината и. За предварително окачена врата измерете ширината и височината на плочата, грубия отвор (пространство между шиповете без монтирана врата) и дебелината на стълба.

Предаване

Предаването или люлеенето е важно за поставянето и хардуера на вратата. За да определите предаването, застанете от външната страна на вратата (страната, от която бихте влезли, например в коридора, обърнат към спалнята). Ако пантите са от лявата страна на вратата, имате врата с лява ръка. Ако пантите са от дясната страна, това е врата с дясна ръка. За съвети относно инсталирането или подмяната на вътрешна врата посетете Инсталиране или подмяна на интериорни врати.

Стилове на вратите

Интериорните врати се предлагат в различни стилове, като ви дават възможност за подобряване на всяка стая във вашия дом.

Свеж интериор с черна Интериорна врата

Джобна врата, водеща към офис

Джобна врата е плъзгаща се врата, която се прибира в стената и се скрива от погледа, когато се отвори. Това е чудесна идея, когато пространството е на първо място и няма място за люлеещата се дъга на вратата. В зависимост от входната ширина могат да се използват единични или двойни врати.

Врата на акордеон от кафяво дърво

Интериорните врати на акордеона се сгъват на секции по коловоз с колела при отваряне. Те работят добре като разделители на помещения.

Борови двойни френски врати

Френските врати имат множество литове (стъкла) по цялата дължина, които предлагат минимално уединение, като същевременно позволяват на светлината да филтрира от съседните стаи. Те обикновено са разположени в двойка рамо до рамо, като всяка интериорна врата се отваря далеч от другата. Те са класически стил и внасят нотка елегантност във всяко пространство.

Бели двойни врати

Двойните врати са шарнирно завършени със симетрични панели, които се сгъват навън и отстрани като двойка при отваряне. Много двойни врати са с жалузи, което позволява по-добра циркулация на въздуха от традиционните врати. Двойните врати не се люлеят и заемат по-малко място от шарнирната врата, което ги прави чудесен избор за дрешници, перални, сервизни помещения или разделители на помещения.