You are currently viewing Стилове интериорни врати

Стилове интериорни врати

Преди да закупите нова интериорна врата, има неща от съществено значение, които не бива да пропускате.

Тип на вратата

Има две възможности за интериорни врати: предварително окачени и само платно. Първата е готова за инсталиране и използване. Втората представлява само крило, което не включва рамка, панти или комплект дръжки. Вторият вариант врати са недовършени, което означава, че отделно трябва да си закупите всички съпътстващи елементи допълнително.

Размер / измерване

От огромно значение при интериорните врати са техните размери и дали Вашите отвори отговарят на стандартите. В противен случай, се изисква промяна в строителните отвори, защото те са особено важни при инсталиране или подмяна на вътрешните врати. Когато подменяте съществуваща врата с предварително окачена врата, изберете такава, която има същите размери като съществуващата. Не отхвърляйте веднага опцията – интериорни врати по поръчка, ако при Вас размерите са нестандартни. При смяна само на крило на врата, измерете ширината, височината и дебелината му. За готова врата в комплект, измерете ширината и височината на крилото, както и същите параметри за грубия отвор (пространството, където влиза касата).

Посоката на експлоатация на вратата

Посоката, касаеща отварянето и затварянето на крилото е важно за повечето от интериорните врати. При тях, тя се обсъжда още при поръчката. За да я определите правилно застанете от външната страна на вратата (страната, от която бихте влезли, например от коридора към спалнята). Лесен начин за установяване е, като гледате с коя ръка натискате дръжката. Това ще Ви посочи, съответно лява или дясна врата имате. За съвети относно инсталирането или подмяната на вътрешна врата посетете Инсталиране или подмяна на интериорни врати.

Стилове на вратите

При вътрешните врати има богат набор от възможности, по отношения на дизайна. Чрез него ще повлияете на цялостната визия на дома си.

Свеж интериор с черна Интериорна врата

Плъзгаща врата

Тази опция, при вътрешните врати, е чудесна идея, когато пространството е на първо място и няма място за люлеещо се крило. В зависимост от входната ширина могат да се използват единични или двойни врати. Решенията за плъзгащи врати, също са няколко и се определят от механизма им на плъзгане. Има такива, които се скриват напълно в стената и такива, на които крилото е видимо.

Сгъваеми врати

Интериорните врати, които наподобяват хармоника, действат като се сгъват на секции по монтиран коловоз с колелаца, при отварянето си. Те работят добре като разделители на помещения.

Красиви френски врати

Френските врати имат множество прозорчета от стъкла по цялата си дължина, които предлагат минимално уединение, като същевременно позволяват на светлината да прониква от съседните стаи. Те обикновено са разположени в двойка рамка до рамка, като всяка интериорна врата се отварят независимо от другата. Те са класически стил и внасят нотка ретро елегантност във всяко пространство.

Бели двойни врати

Двойните врати са шарнирно завършени със симетрични панели, които се сгъват навън и отстрани като двойка при отваряне. Много двойни врати са с жалузи, което позволява по-добра циркулация на въздуха от традиционните врати. Двойните врати не се люлеят и заемат по-малко място от шарнирната врата. Оказват се чудесен избор за дрешници, перални, сервизни помещения или разделители на помещения.